Profesorii sunt decişi să îngheţe anul şcolar, ca formă de protest. Vezi unde

Dascălii vâlceni sunt decişi să îngheţe anul şcolar dacă Guvernul nu va răspunde solicitărilor formulate de sindicate, a anunţat, joi, Florin Popa, liderul filialei "Spiru Haret".

14 nov. 2013, 18:57
Profesorii sunt decişi să îngheţe anul şcolar, ca formă de protest. Vezi unde

„Chiar azi (joi – n.r.) am avut o nou discuţie cu centralele noastre sindicale şi aproape 80% dintre colegii mei doresc îngheţarea anului şcolar. Este deja o situaţie critică în care a ajuns învăţământul vâlcean, iar dacă Guvernul nu înţelege că educaţia nu trebuie să mai fie cel mai vitregit domeniu, atunci trebuie să asculte formulările noastre. Nu dorim decât să se respecte Constituţia, nu dorim decât dreptul la viaţă şi la salarizare decentă, nu dorim decât depolitizarea învăţământului, nu dorim decât ca modificările pe care le-am cerut cu privire la Legea Educaţiei să fie luate în discuţie şi implicit aprobate”, a precizat Florin Popa, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că se va consulta şi cu celelalte confederaţii sindicale pentru a decide care să fie forma finală de protest.

Federaţia „Spiru Haret”, numără în Vâlcea aproximativ 1.000 de membrii, din cei 4.800 de dascăli vâlceni, având centrale sindicale în toate unităţile şcolare cu statut juridic.

CITEŞTE ŞI: Pricopie: Avem garanţia că Educaţia primeşte şi va continua să primească an de an mai mulţi bani