Profesorii vor prelungirea vacanței de iarnă! Solicitare trimisă de urgență la Ministerul Educației

Mai mulți profesori și părinți sunt nemulțumiți de decizia venită de la Ministerul Educației care spune că vacanța de iarnă se va încheia pe 3 ianuarie.

23 dec. 2021, 21:12
Profesorii vor prelungirea vacanței de iarnă! Solicitare trimisă de urgență la Ministerul Educației

Profesorii vor prelungirea vacanței de iarnă!  Este vorba despre elevii din gimnaziu și liceu, pentru că cei din ciclul 0-IV vor termina vacanța de iarnă la data de 10 ianuarie. Există însă mari nemulțumiri în rândurile elevilor, profesorilor și părinților, pentru că școala va fi reluată la scurt timp după Revelion.

Profesorii vor prelungirea vacanței de iarnă! 

„Mulți liceeni s-ar întoarce de la Revelion direct la școală. Ar fi minunat pentru toată lumea. Nu, absolut nimeni nu a stat de vorbă cu noi, nu ne-a întrebat nimic.

Noi avem un reprezentant în Comisia de Dialog Social, nici măcar nu a fost chemată persoana respectivă când a avut loc ultima ședință. Nu, nu am fost consultați în legătură cu această decizie”, a declarat Alexandra-Ioana Guramba, președintele Asociației de Elevi din Bacău, pentru fanatik.ro.

Nu mai puțin de 130.000 de oameni au semnat și o petiție pentru a încerca să îl determine pe Sorin Cîmpeanu să anuleze această decizie. În aceste condiții, cadrele didactice au invocat chiar și Convenția asupra Drepturilor Copilului, adoptată de ONU în 1989.

Profesorii au scris Ministerului Educației că fiecare copil are dreptul la odihnă şi la timp liber, dreptul de a participa la jocuri şi la activităţi recreative proprii vârstei sale. A mai fost invocat dreptul la protecţie al fiecărui copil împotriva oricărei forme de exploatare. S-a precizat și că fiecare copil are dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge şi de a beneficia de serviciile medicale şi de recuperare necesare pentru asigurarea realizării efective a acestui drept.

Citește și: ZILE LIBERE. Românii ar putea încheia anul cu o minivacanţă de Revelion, care anul acesta pică în weekend!
Totodată, s-a discutat și faptul că unele familii care şi-au planificat de mult timp excursii pentru ianuarie 2022 şi au plătit avans). Acordarea dreptului la vacanţă unitară de iarnă le-ar permite acestora să beneficieze de excursiile pe care deja şi le-au programat. Altfel vor pierde atât banii plătiţi, dar şi zilele de concediu pentru care au muncit întreg anul.

Citește și: Coşmar în vacanţă, întâlnire terifiantă pentru doi turiști englezi. Membrii înarmaţi ai unui cartel mexican le-au oprit maşina, tinerii aproape au făcut infarct VIDEO