Profesorul, acuzat că a avut relaţii sexuale cu două eleve minore, a fost reţinut

Profesorul de muzică de la o şcoală din Sfântu Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve minore, a fost reţinut. El va fi audiat din nou joi, apoi va fi dus în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 07:27
Profesorul, acuzat că a avut relaţii sexuale cu două eleve minore, a fost reţinut

Profesorul de pian de la Liceul de Artă „Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie o plângere potrivit căreia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Fata are acum 14 ani.

Şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a confirmat că cel acuzat este un profesor, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Keresztely Irma a spus că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

„Cât timp se desfăşoară ancheta, profesorul nu poate intra în şcoală şi nu-şi va mai primi salariul. Psihologul şcolar a stat de vorbă cu fetiţa. La început ea a negat fapta, dar în momentul în care i s-a arătat jurnalul, a recunoscut acest lucru. Familia fetei este una organizată, firească, iar pe mine acest lucru mă şochează, că timp de doi ani nu au observat nimic în comportamentul fetiţei”, a afirmat Keresztely Irma.

Părinţii fetei au aflat de relaţia dintre profesor şi fiica lor din jurnalul tinerei. Părinţii elevei au depus o plângerea la conducerea Liceului de Artă „Plugor Sandor”, care a anunţat şi Inspectoratul Şcolar.

„Profesorul de muzică are peste 40 de ani. Este necăsătorit, fără obligaţii. Relaţia sexuală a fost descoperită de părinţii fetei, pentru că fiica lor avea un jurnal în care îşi nota toate păţaniile”, a precizat inspectorul şcolar general din Covasna, Irma Kerestely.

Potrivit Mediafax, profesorul este acuzat că a avut relaţii sexuale şi cu altă fată. Keresztely Irma a mai declarat că în sesizarea depusă la conducerea şcolii părintele elevei cu care profesorul ar fi întreţinut relaţii sexuale a menţionat că „acelaşi lucru s-a întâmplat recent şi cu o altă elevă de clasa a XI-a”.