Profesorul Adrian Streinu Cercel recomandă RENUNŢAREA la salutul cu pumnul, popular în pandemie: Luaţi de pe mâna partenerului microbi

Profesorul Adrian Streinu Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", a recomandat, vineri, să se renunţe la salutul cu pumnul, o formă devenită populară în pandemie pentru a evita strângerea mâinii, deoarece există riscul "să luaţi de pe mâna partenerului dumnevoastră microbii".

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 10:52
Profesorul Adrian Streinu Cercel recomandă RENUNŢAREA la salutul cu pumnul, popular în pandemie: Luaţi de pe mâna partenerului microbi

Medicul Adrian Streinu Cercel a avertizat că România se află într-o situaţie critică, în condiţiile în care au fost raportate peste 10.000 de noi infectări cu COVID-19.

„Suntem într-o situaţie cât se poate de critică în ţară, în plină pandemie de SARS-COV-2 care dă această boală nenorocită care se cheamă COVID-19.

Dorinţa mea cât se poate de clară e să văd cât mai puţini pacienţi. Rugămintea mea e să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumnevoastră, inclusiv în familiile dumnevoastră”, a spus profesorul Cercel.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a afirmat că „există un risc mare în acest moment ca să văd infectaţi în familie” şi i-a sfătuit pe români să nu se mai salute „cu pumnul”.

„Vreau să vă dau un sfat practic: avem tendinţa să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul.

După părerea mea, este contraindicat. În momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului dumnevoastră microbii şi următoarea mişcare e să îi puneţi în palma dumnevoastră. Iar de aici, la faţă nu mai este decât un pas.

Sfatul meu direct e să schimbaţi modalitate de salut. Puteţi pur şi simplu să daţi din cap”, a menţionat dr. Adrian Streinu Cercel.

Medicul a făcut aceste aceste declaraţii în cadrul unui eveniment electoral organizat de PSD pentru prezentarea candidaţilor la alegerile parlamentare din Bucureşti şi Ilfov, organizat la Parlament. Medicul Adrian Streinu – Cercel va candida pe lista PSD Bucureşti de la Senat, pe locul doi.

BILANŢ CORONAVIRUS 6 NOIEMBRIE. RECORD ABSOLUT! S-a depăşit pragul de 10.000 de infectări