Profesorul care însoţea un grup de studenţi în Munţii Făgăraş şi a căzut în prăpastie a fost găsit mort

Salvamontiştii au reuşit, duminică dimineaţă, după o aproximativ unsprezece ore, să recupereze trupul bărbatului care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o prăpastie în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. Potrivit România TV, el era profesor şi însoţea un grup de 50 de studenţi la Geografie. Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiştii din Argeş au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti care se rătăciseră pe munte, pe muchia Pisica.

RomaniaTV.net
22 iul. 2018, 05:39
Profesorul care însoţea un grup de studenţi în Munţii Făgăraş şi a căzut în prăpastie a fost găsit mort

Accidentul s-a produs în timp ce un grup de turişti, studenţi la Geografie, cobora sâmbătă de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea, iar la un moment dat Gabi Stănoiu, asistent universitar la Facultatea de Geografie din Bucureşti, a căzut în prăpastie când încerca să-şi prindă rucsacul căzut. 

Duminică dimineaţa, trupul bărbatului căzut în prăpastie a fost recuperat după 11 ore şi dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie.

Ceilalţi turişti care îl însoţeau au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. 

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiştii din Argeş au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti care se rătăciseră pe munte.

„La ora 0.40, s-a primit încă un apel de urgenţă pentru salvamontiştii argeşeni – şapte turişti rătăciţi, fără lanterne, fără hartă, pe muchia Pisica. Aceştia veneau de pe Negoiu şi au pierdut poteca”, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Cei şapte turişti au fost recuperaţi în jurul orei 03.15.