Profesorul care şi-a abuzat eleva a demisionat

Profesorul de sport acuzat că şi-a agresat sexual eleva şi-a dat demisia, după ce România TV a difuzat un material despre abuzurile la care dascălul a supus-o pe fată, în urmă cu câteva zile. Părinţii elevei de 13 ani au încercat disperaţi să se facă auziţi, dar directorul şcolii din Călăraşi a spus că totul este doar un scandal politic.

31 mai 2013, 10:29
Profesorul care şi-a abuzat eleva a demisionat

Profesorul de sport al şcolii din Frumuşani, care este acuzat de o elevă că a abuzat-o sexual, a demisionat, potrivit România TV. Părinţii elevei de 13 ani au povestit cu greu prin ce clipe de groază a trecut fiica lor. „Îi punea mâna pe sâni, i-a pus mâna în zona intimă de două ori, a pupat-o pe obraz foarte aproape de guriţă şi i-a spus este că este ca şi copilul lui”, a povestit Elena Costache, mama fetei abuzate.

Tatăl fetei spunea zilele trecute că îi este frică să o mai lase la şcoală. „Mi-e teamă să mai las fata la şcoală. Îi dăm la scoală să îi invăţăm, să îi educăm, nu sa profite de ei”, spunea tatăl fetei.

Conducerea şcolii susţine că totul este doar un scandal politic.

„Şcoala, dacă are o problemă, o va rezolva într-un fel sau altul, în favoarea unuia sau altuia. Au găsit acest mijloc, cu şcoala ca să iasă ei în faţă că femeia venea, făcea reclamaţie dar ea e împinsă”, a spus Luminiţa Lupu, directoarea şcolii Frumuşani, insinunând că adevăratul motiv al celor întâmplate este unul politic. 

Şi primăria a fost implicată în acest dosar. „Acest scandal este o problemă a şcolii, s-a instituit o comisie dar ca primărie trebuie să ne implicăm tocmai pentru că sunt copiii noştri”, a precizat Mihail Darie, viceprimarul localităţii.

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru corupere de minori.