Profesorul de Contabilitate care în fiecare an își duce elevii de 10 la mare: „Când vor ajunge pe puterea lor, să facă același lucru cu altcineva”

Liviu Drăghici, profesorul de Contabilitate din Ploiești care își duce elevii de 10 la mare în fiecare an. Ce trebuie să facă copiii pentru a obține nota maximă.
Alina Costache
10 iul. 2023, 21:54
Profesorul de Contabilitate care în fiecare an își duce elevii de 10 la mare: „Când vor ajunge pe puterea lor, să facă același lucru cu altcineva”
Profesorul de nota 10 care îi recompensează pe elevii silitori

Liviu Drăghici este profesorul de Contabilitate preferat al elevilor. Totuși, nu e ușor să iei nota 10 la materia sa, dascălul având un sistem de 12 puncte pe care elevii trebuie să le bifeze dacă vor să primească nota maximă.

Profesorul este atent la ținuta elevilor, aceștia trebuei să vină îmbrăcați business la oră, să fie punctuali, să lase telefonul pe catedră, să urmărească filme și să citească cărți legate de economie, să aibă un buget personal sau să meargă la bancă pentru a cere detalii despre un împrumut. Cei care îndeplinesc toate aceste cerințe primesc nota 10.

Citește și: Profesorul Vlad Ciurea: „Nu vă mai biciuiți creierul cu energizante şi cafele. Există un punct al lui Dumnezeu în creier. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru”

Însă, nu doar nota este ținta copiilor, aceștia fiind anunțați încă de la începerea anului școlar că în vacanța de vară îi așteaptă trei zile la mare pe cei care obțin media 10.

„Te motivează extrem de mult, mai ales că mergi la mare cu colegi de clasă, ieși din zona de confort, cunoști persoane noi. Motivează pe toată lumea, chiar dacă nu toți reușesc să ajungă, dar muncesc mult mai mult decât ar munci la alte materii. Uneori o faci pentru tine însuți, ca să reușești tu să faci ce ți-ai proiectat, nu doar fiindcă ajungi la mare”, spune Georgiana Șerban, una dintre elevele care s-a bucurat de vacanța la mare de anul acesta, potrivit libertatea.ro.

Eleva e de părere că anul școlar a fost o experiență unică și că a avut foarte multe de învățat. A reușit să ducă la capăt cele 12 cerințe deoarece s-a organizat foarte bine.

„Nu mi-a fost greu, pentru că le-am organizat pe o foaie, le-am făcut din timp și au fost și distractive, am învățat prin joculețe, filme, cărți. Sunt pasionată de lectură și mi-a făcut mare plăcere să citesc. Nu a fost greu nici să respect ținuta, fiindcă și înainte purtam cămăși și sacou, îmi place să mă îmbrac mai elegant”, mai spune ea.

De când îl are profesor pe Liviu Drăghici, Georgiana spune că a început să privească cu alți ochi Contabilitatea, pe care înainte o considera destul de complicată.

„Prima mea opțiune de facultate ar fi Kinetoterapia, dar acum, văzând cât de ușoară e Contabilitatea, mă gândesc chiar să dau și la ASE. Contează foarte mult profesorul care ți-o predă. Nu văzusem niciodată Costineștiul și mi s-a părut un loc superb și m-am distrat super mult”.

Citește și: Adrian Dafinei, profesorul „de aur” al României, a murit. Scrisoare emoţionantă din partea olimpicilor internaţionali de fizică

Profesorul, care înainte de a intra în învățământ a lucrat într-o corporație, a decis din al doilea an la catedră să îi motiveze și altfel pe elevi. Ideea i-a venit în 2017 și de atunci a dus în patru rânduri elevi la mare, cu pauze doar în doi ani, unul în care niciun elev nu a obținut 10 curat și apoi anul pandemiei.

În Ploiești, acesta are o mică asociație, „Ai carte”, prin intermediul căreia în timpul anului școlar strânge bani din donații sau din formularul 23o pentru a-i duce pe cei mai muncitori copii la mare. Anul acesta, șase fete de a IX-a și a X-a au mers în vacanță la Costinești.

„Le spun de la începutul anului, ba chiar pun și poze din anii trecuți pe un slideshow. La început e un wow general și la început pornesc ca din tun, primele lor note sunt destul de mari. După care pe parcurs mai uită, mai sar unele chestii și se cam înjumătățește numărul celor rămași în cursă după a doua notă. Apoi până la a cincea notă mai rămân cam trei. Anul ăsta au fost cei mai mulți, șase.

Eu când eram în liceu, am fost în două tabere la mare, la Eforie Sud, prin Direcția Județeană de Tineret de la momentul ăla, și mi-au prins tare bine, mi-am făcut niște prieteni din liceu cu care nu eram în clasă și cu care țin legătura și azi. Mi-au rămas amintirile alea. A fost prima ieșire de libertate, că în general când mergeam la mare, mergeam cu părinții”, a povestit Liviu Drăghici.

Profesorul își amintește că a întrebat-o pe organizatoarea unei tabere de atunci ce poate face el în schimb.

„Ea mi-a zis așa: când o să fii și tu mare și o să poți, să faci și tu același lucru pentru altcineva. Asta le zic și lor, fiindcă înainte să plecăm am întâlnire cu ei și cu părinții lor, ca să știe oamenii pe mâna cui își lasă copiii, să le spun care sunt regulile. La fel mă întreabă părinții: trebuie să facă ceva? Nu, dar ei când vor ajunge pe puterea lor, să facă același lucru cu altcineva”, a declarat profesorul.

Acesta a avut chiar și o elevă care nu mai fusese la mare niciodată.

„Reacția ei mi-a plăcut în mod deosebit. Mă gândesc că, indiferent de câte ori se va duce la mare, își va aduce aminte că prima oară a fost cu noi”.

DailyBusiness
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Vlad Pascu s-a panicat și își joacă ultima carte: ”Nu era atât de drogat”. Cererea bizară care îi putea aduce o pedeapsă mai mică
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de case. Nu pot interveni. Lege dacă o altă mașină a parcat în dreptul curții
Playtech.ro
Schimbări uriașe la sănătate. Ce români pot pierde calitatea de asigurat și ce modificări apar la contribuții
DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Adevarul
Momentul în care o clădire din centrul Teheranului este spulberată de o rachetă lansată de armata israeliană
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Atenție la carburantul din Bulgaria! Multe mașini se strică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Ce a făcut Mihai Leu atunci când a aflat că are cancer. Campionul a sperat până în ultima clipă că va învinge boala
Cancan.ro
Detaliul ȘOCANT găsit în telefonul italianului ucis de urs, pe Transfăgărășan. Anchetatorii au rămas uluiți!
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Capital.ro
Se schimbă legea pentru șoferii pensionari în România. Restricție la permisul de conducere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
VIDEO Un bărbat a fost ucis de urs, pe Transfăgărășan. Animalul l-a târât zeci de metri într-o râpă. Imagini terifiante cu cadavrul victimei
Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Cernea! Soțul Irinei Loghin este condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Momente dureroase la cimitirul Bellu, înainte ca fostul sportiv să fie dus la groapă
MediaFlux
Scoți bani de la bancomat? Urmează o nouă schimbare majoră
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ionel, viermele de primărie care vrea să ”șteargă” realitatea și presa