Profesorul de matematică din Craiova prins luând mită a fost arestat

Profesorul Cătălin Daniel Miloş din Craiova, care a fost prins, luni, primind o sticlă de whisky şi un parfum de la o elevă de clasa a-X-a, pentru a-i da fetei notă de promovare, a fost arestat preventiv pe 15 zile pentru luare de mită şi fals intelectual, decizia nefiind însă definitivă.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 16:40
Profesorul de matematică din Craiova prins luând mită a fost arestat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Dolj, Daniel Stancu, profesorul de matematică de la Grupul Şcolar „Traian Vuia”, Cătălin Daniel Miloş, a fost prezentat, marţi, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procesul a durat mai bine de două ore, iar în final membrii completului de judecată au decis să-i emită mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de apel Craiova„, a precizat Daniel Stancu.

De altfel, avocaţii profesorului au anunţat deja că vor ataca decizia magistraţilor Tribunalului Dolj.

Profesorul de matematică din Craiova care a fost prins, luni, primind o sticlă de whisky şi un parfum, ambele în valoare de 250 de lei, de la o elevă de clasa a-X-a, de la Grupul Şcolar „Traian Vuia, mită pretinsă pentru a-i da fetei notă de promovare.

Procurorii doljeni au emis, luni, pe numele lui Cătălin Daniel Miloş ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Parchetul Tribunalului Dolj a deschis o anchetă privind o faptă de luare de mită, care ar fi fost comisă de Cătălin Daniel Miloş, profesor de matematică la Grupuş Şcolar „Traian Vuia” din Craiova, procurorii susţinând că acesta ar fi pretins şi primit bunuri (whisky şi parfumuri) de la o elevă în clasa a-X-a, pentru a-i da o notă care să-i asigure promovarea anului şcolar.

Luni, anchetatorii au organizat un flagrant delict, operaţiune în urma căreia profesorul Cătălin Daniel Miloş a fost surprins în timp ce primea de la elevă sticla de whisky şi parfumul.