„PROFESORUL DE SEX” de la Jean Monet condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", Octavian Vişan, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă.  

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 14:41
„PROFESORUL DE SEX” de la Jean Monet condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Potrivit Mediafax, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti. 

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vişan, fost profesor de sport de la Liceul „Jean Monnet”, acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată. Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar. El a recunoscut, anul trecut, că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.  

Eleva de la Liceul „Jean Monnet” s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal. Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul „Jean Monnet”. El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.