Profesor încătuşat de jandarmi la şcoală după un conflict cu părinţii. E CONDAMNAT pentru purtare abuzivă faţă de elevi

Profesorul de sport de la școala gimnazială din comuna bistriţeană Şanţ, care a fost condamnat în anul 2019 pentru purtare abuzivă faţa de elevi şi care mai are pe rol un proces asemănător, a fost încătuşat luni dimineaţă în faţa unităţii de învăţământ. Bărbatul a încercat să pătrundă în clădire, însă a intrat în conflict verbal cu părinţii unor elevi care protestatu faţă de intenţia acestuia.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 08:24
Profesor încătuşat de jandarmi la şcoală după un conflict cu părinţii. E CONDAMNAT pentru purtare abuzivă faţă de elevi

Profesorul de sport a fost încătuşat, transportat la secţia de Poliţie şi amendat cu suma de 500 de lei, după ce a devenit violent verbal.

Citeşte şi: Profesor condamnat la 4 luni de închisoare, pentru că a lovit doi copii. Totul a pornit de la o minge, pe terenul de sport

„Mai mulţi părinţi s-au adunat în această dimineaţă la şcoala din localitatea Şanţ pentru a-i interzice unui profesor să intre la ore, deoarece s-a manifestat agresiv faţă de elevi. Starea conflictuală între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi l-au imobilizat pe bărbatul în cauză, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Totodată, acesta a fost sancţionat cu 500 de lei amendă”, a declarat purtătorul de cuvând al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, pentru Agerpres.

Profesorul Vasile Maternik a încercat şi în anul 2019 să revină la catedră, însă de fiecare dată a fost oprit de către părinţii şi elevii care au protestat faţa de intenţia acestuia. Bărbatul a beneficiat de mai multe învoiri colegiale, în urma discuţiilor purtate de conducerea şcolii, autorităţile locale şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Mai mult decât atât, cadrului didactic i s-au cerut acte medicale care să ateste faptul că este apt să predea.