Profesorul de sport din Paşcani care a cerut mită, cercetat penal pentru corupţie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a autosesizat în cazul profesorului de sport din Paşcani care este acuzat că a cerut mită pentru a motiva nişte absenţe.

10 ian. 2014, 09:30
Profesorul de sport din Paşcani care a cerut mită, cercetat penal pentru corupţie

„Din ceea ce ni s-a transmis a fost informată unitatea de parchet competentă să soluţioneze cauza”, a declarat Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

De partea cealaltă inspectorul şcolar Cristi Iordăchioaia a declarat pentru newspascani.com că ISJ Iaşi va monitoriza cursul anchetei interne a colegiului.

„Inspectoratul şcolar a făcut o comisie care monitorizează modul în care se derulează ancheta internă a Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu” pentru faptele semnalate în presă şi faţă de cele pe care ni le-a relatat directoarea. Conform legislaţiei în vigoare Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are în atribuţii cercetarea disciplinară a unui cadru didactic. Suntem cu ochii pe acest caz şi aşteptăm şi noi rezultatele anchetei. În cel mai rău caz profesorului i se va desface contractul de muncă”, a declarat inspectorul Cristi Iordăchioaia.

Tatăl unei eleve a spus că profesorul i-a cerut bani ca să îi motiveze absenţele copilei, deşi aceasta este bolnavă şi a lipsit pentru că a urmat un tratament. În plus, părinţii sunt revoltaţi pentru că profesorul, care este şi diriginte, le vorbeşte foarte urât copiilor. Dovadă stă o înregistrare făcută de elevi în clasă.