Profesorul universitar Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu: Dragnea mi-a fost student, a rămas repetent

Profesorul universitar Mircea Oprean, soţ al Zoei Ceauşescu, a afirmat într-o emisiune că printre studenţii săi la Politehnică s-a aflat şi Liviu Dragnea şi că acesta a rămas repetent un an.

01 mai 2017, 12:23
Profesorul universitar Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu: Dragnea mi-a fost student, a rămas repetent

Mircea Oprean, profesor la Facultatea de Autovehicule Rutiere a Politehnicii din Bucureşti, a precizat că printre studenţii s-a aflat cândva şi Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD. „La noi erau două direcţii: asta pe care eram eu, cu transmisii automate, şi o altă direcţie cu service, cu întreţinere. El n-a venit pe direcţia mea, că era mai greu, dar şi aşa a rămas repetent”, a spus Oprean, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, Oprean a spus că nu a fost o facultate uşoară. „La Politehnică, cei mai buni sunt Facultatea de Automatică şi Calculatoare, pe urmă Electronica, iar pe locul trei suntem noi, Facultatea de Automobile. Suntem un vector de imagine pentru Politehnică şi avem studenţi foarte buni. Cam 20-25% dintre ei sunt excepţionali, mai mare dragul să lucrezi cu ei”, a declarat Mircea Oprean.

O impresie mult mai bună a lăsat Miron Mitrea. „A fost un inginer foarte bun. La mine a luat 8 sau 9, dar este o materie foarte grea (transmisii pentru automobile – n.red.) Jos pălăria!”, a spus profesorul.

Şi Adriean Videanu a fost studentul Facultăţii de Automobile pe care a absolvit-o în 1987, însă la altă secţie decât cea la care preda Oprean.