Profeţia despre Apocalipsa mayaşă a fost interpretată greşit. Iată ceea ce s-a produs cu adevărat în 2012!

La doi ani după ce isteria Apocalipsei mayașe a speriat o lume întreagă, noi informații despre tăblița din templul Tortuguero încep să apară. O nouă cercetare susține că tăblița în cauză a fost greșit interpretată și că de fapt anul 2012 prevestea începerea unei noi ere și nicidecum un sfârșit al civilizației umane.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 09:32

Expertul de origine germană Sven Gronemeyer susține că tăblița care s-a presupus că prevestea Apocalipsa este spartă și din această cauză sfârșitul profeției nu s-a putut descifra. Consecința directă a fost că fiecare a interpretat cum a dorit sfârşitul profeției și astfel s-a ajuns la concluzia că pe 21 decembrie 2012 se va produce sfârșitul lumii.

Inscripția de la Tortuguero nu a prezentat niciodată un sfârșit al lumii, ci a anunțat că odată cu sfârşitul anului 2012, zeul Bolon Yokte coboară pe Terra pentru ca mai apoi o nouă eră să înceapă. Conform credinței mayașilor, această era trebuie să fie una a prosperității, dar și al spiritualității, care va înlocui treptat materialismul devastator care a caracterizat omenirea în era precedentă. Această schimbare majoră nu se produce brusc și începutul va fi unul greoi, dar odată cu trecerea timpului conștientizarea oamenilor va deveni o realitate și astfel întreaga percepție asupra vieții se va schimba, scrie Efemeride.

Cel mai ciudat este faptul că niciun cercetător nu poate spune cu exactitate cine este misteriosul zeu Bolon Yokte și nici motivul pentru care a invocat marea schimbare din 2012.

În tradiția mayașă, zeul în cauză este cel care s-a ocupat cu creația. Chiar dacă anumite voci l-au comparat cu Iisus, Bolon Yokte nu și-a făcut simțită prezența pe Terra așa cum în urmă cu 2000 de ani Iisus a lăsat moștenire omenirii calea spre lumină. Titulatura de Bolon Yokte este adesea legată de zeul aztec Quetzal Coatl, şarpele cu pene ( cunoscut sub numele de Kukulkan la mayaşi )

În cartea „Amprentele Zeilor” Graham Hancock îl descrie pe Quetzal Coatl ca fiind un om cu barbă albă. Interesant este ca Iisus este prezentat de multe ori ca fiind un om cu barbă albă, iar unii mormoni cred că de fapt Iisus a fost Kukulkan.

Sunt cam multe similitudini pentru a trece cu vederea faptul că Bolon Yokte putea fi una şi aceeaşi persoană cu Iisus Hristos.

Şi să nu uităm versetul din Geneză 1:26 :

„Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”

mayasi Profeția despre Apocalipsa mayașă a fost interpretată greșit. Iată ceea ce s a produs cu adevărat în 2012!

„Iisus Hristos a fost prezent la facerea lumii. El este una şi aceeaşi persoană cu Bolon Yokte cel care în curând va veni pe nori pentru promisa judecata şi stabilirea lumii noi.” scrie Graham Hancock.