Profeţiile care au speriat lumea: Când trebuia să vină Apocalipsa şi a întârziat

Nu e prima dată când oamenii aşteaptă, cu nerăbdare parcă, sfârşitul lumii. The Guardian a făcut o listă cu celelalte Apocalipse neîmplinite. 

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 18:59
Profeţiile care au speriat lumea: Când trebuia să vină Apocalipsa şi a întârziat

„Singura certitudine e asta: Nu va fi ultima profeţie cu sfârşitul lumii”, scrie Ted Harrison în The Guardian. 

Apocalipsa trebuia să vină pe 23 septembrie 1186, dar nu s-a prezentat la întâlnire. A lipsit şi pe 5 aprilie 1761, 28 aprilie 1843 sau 21 septembrie 1945. O dată mai recentă şi neîmplinită a fost 21 mai 2011. Cei care aşteaptă sfârşitul pe 21 decembrie ar trebui să ştie că în ultimii 2000 de ani, omenirea a mai aşteptat de sute de ori Apocalipsa. 

Ca şi acum, oamenii şi-au pregătit locuri speciale în care să aştepte sfârşitul lumii. Unii s-au ascuns în buncăre în ziua profeţită. În 1761, londonezii s-au urcat în bărci, pe Tamisa, crezând cu toţii că va veni un nou potop. 

Pe 21 decembrie 1954, membrii unei secte s-au strâns la liderul lor acasă, aşteptând două ciocănituri în uşă. Potrivit profeţiilor, extratereştrii ar fi trebuit să vină să îi ducă pe o altă planetă. Nu au venit decât doi adolescenţi, care le-au jucat o farsă în acea seară. 
 
Profeţii acestor Apocalipse au avut mai multe explicaţii: Sfârşitul a fost amânat datorită rugăciunilor, va veni la o altă dată sau nu era vorba de sfârşitul lumii fizice, ci de sfârşitul celei spirituale. 
 
Între timp, sectele apocaliptice se înmulţesc în întreaga lume.