Profilerul din cazul Gheorghe Dincă, înaintat în grad

Marcel Vela a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că Dorin Dumitran, profilerul care a intrat în mintea lui Gheorghe Dincă, urmează să fie ridicat în grad şi a fost decorat de preşedintele. 

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 13:01
Profilerul din cazul Gheorghe Dincă, înaintat în grad

Ministru de Interne a explicat că nu a dorit să-l promoveze în grad în timpul anchetei, dar acum, când aceasta s-a încheiat, a lăsat să se înţeleagă că va face şi acest demers. În plus, Vela a declarat că i-a sugerat preşedintelui Iohannis de 1 decembrie să-i acorde lui Dumitran gradul de cavaler.

„Pe 1 Decembrie, profilerul a primit de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, la propunerea mea, o distincţie importantă la nivel naţional, un brevet care l-a ridicat la grad de cavaler.

La 1 Decembrie. Nu am spus la foarte multă lume, dar ştiam evoluia cazului. La 1 Decembrie a fost avansat şi medaliat de către preşedintele României. Şi la următoarele… nu am vrut să promovăm la un grad militar superior, poliţienesc superior, că el nu e militar, până nu s-a finalizat ancheta şi cazul. Dar în timpul anchetei l-am medaliat pentru că ştiam ce rezultate vor fi. Eram doar de o lună ministru”, a explicat Marcel Vela.