Prognostic REZERVAT pentru doi dintre răniţii din Muntenegru ajunşi la Spitalul Universitar

Două dintre primele patru victime ale accidentului din Muntenegru care au fost transportate la Spitalul Universitar sunt în stare foarte gravă şi sunt ţinute în viaţă cu ajutorul aparatelor, a declarat, marţi seară, medicul Cătălin Cârstoiu.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 18:47
Prognostic REZERVAT pentru doi dintre răniţii din Muntenegru ajunşi la Spitalul Universitar

Patru dintre primii 11 răniţi din Muntenegru care au ajuns în România, trei femei şi un bărbat, au fost transportaţi la Spitalul Universitar din Capitală. Doi dintre aceştia sunt în stare gravă, fiind în comă şi intubaţi, şi au fost internaţi la Terapie Intensivă, prognosticul medicilor în privinţa lor fiind unul rezervat.

„Doi pacienţi sunt în stare gravă, sunt intubaţi şi necesită suport ventilator. Ne-am mai conturat elemente de diagnostic în susţinerea celor cu care au venit din Mutnenegru, dar şi elemente care apar suplimentar. Vorbim de politraumatisme severe care evoluează de la o oră la alta. Componenta fundamentală este cea craniană, pe lângă fracturile toracice şi cele ale membrelor. Starea e gravă, sunt în Terapie Intensivă şi facem eforturi pentru a crea un echilibru. Prognosticul este rezervat în momentul de faţă”, a explicat medicul Cătălin Cârstoiu.

CITEŞTE ŞI: Răniţii din Muntenegru ajunşi la Spitalul Floreasca sunt reevaluaţi

Ceilalţi doi pacienţi internaţi la Spitalul Universitar sunt conştienţi şi nu au leziuni de natură să le pună viaţa în pericol: „Ceilalţi doi sunt conştienţi, am schimbat chiar şi câteva vorbe, au leziuni care credem că nu le vor pune viaţa în pericol. Sunt leziuni cauzate de escoriaţii, tăieturi, fracturi costale peste care se poate trece cu uşurinţă”.

Familiile răniţilor sunt prezente şi ele la Spitalul Universitar şi, după o discuţie cu medicii, au cerut să se păstreze discreţia în legătură cu starea acestora.