Prognoza 23 mai 2022. Vremea se răcește în unele zone din țară. Valori maxime cuprinse între 17 și 29 de grade

Temperaturile să răcesc puțin luni, în nordul, centrul și nord-estul țării, anunță meteorologii. Valorile maxime vor fi cuprinse între 17 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 și 13 grade.

22 mai 2022, 16:20
Prognoza 23 mai 2022. Vremea se răcește în unele zone din țară. Valori maxime cuprinse între 17 și 29 de grade

Prognoza 23 mai 2022 – LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe pe arii restrânse la munte și doar izolat în Moldova, Dobrogea, Transilvania și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile minime, mai scăzute față de noaptea precedentă, se vor situa, în general, între 5 și 15 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza 23 mai 2022, LUNI, în țară

Vremea va deveni răcoroasă în nordul, centrul şi nord-estul țării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse slabe ziua, local în jumătatea de nord-est a teritoriului, iar noaptea, pe alocuri în vest, unde se vor semnala și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, iar la intensități și pe areale mai mici, în prima parte a intervalului, în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 și 13 grade.

Prognoza 23 mai 2022, în BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza, când vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

MARTI Vremea se va încălzi ușor în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, sud-vestul și centrul ţării, unde îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea, local vor fi averse și descărcări electrice. Cu totul izolat pot fi cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului ploi de scurtă durată se vor semnala doar pe alocuri. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral şi în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 16 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

MIERCURI Vremea se va încălzi semnificativ în aproape toată ţara, devenind călduroasă în regiunile sud-vestice, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade; excepţie vor face litoralul şi delta unde vremea se va menţine răcoroasă, cu valori diurne de 17…22 de grade. În special după orele amiezii, în nord, nord-vest şi centru instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial și frecvente descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în sud-vest şi zonele montane. Vântul va prezenta intensificări la munte şi temporar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi Banat, dar de scurtă durată și asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 și 19 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

JOI Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile sudice, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei; în nord şi în centru, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în restul teritoriului, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat condiţii de grindină. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales pe creste, iar local şi cu viteze mai mici şi în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă, dar în cursul după-amiezii va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi în scădere în nord, în vest şi în centru şi în zonele deluroase din restul ţării unde la mijlocul intervalului vremea va deveni local răcoroasă; în regiunile sudice va fi cald în primele zile, apoi şi aici va fi posibilă o scădere a temperaturii aerului. Local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, cu probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului.

Citește și ANM: Norul de fum de la Cernobîl se îndreaptă catre Rusia

Citește și Cod roşu de vreme extremă în Europa. Cum va fi vremea în weekend în România