Cod roşu de vreme extremă în Europa. Cum va fi vremea în weekend în România

Sfârşitul de săptămână vine cu vreme extremă în Europa. Meteorologiii anunţă vreme deosebit de călduroasă cu temperaturi maxime de până la 34 de grade în România, dar şi ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină.

20 mai 2022, 16:54
Cod roşu de vreme extremă în Europa. Cum va fi vremea în weekend în România

Meteorologii anunță vreme extremă în mai multe zone ale Europei. În Germania a fost emisă avertizare cod roșu de furtună. Şi în Franţa, Cehia şi Polonia se aşteaptă ploi însemnate cantitativ, fiind emisă o avertizare cod portocaliu.

Vreme extremă şi în România. Temperaturi în prag de caiculă în sud, furtuni în nord şi la munte

Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul extrem al litoralului şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, intensificãri ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi posibil grindinã, mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, în jumãtatea de nord a Moldovei, în Maramureş, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, în special în centru şi în vest.

BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã, dar va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 13 grade.

Citeşte şi: Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărăşan. Când ar urma să fie deschis drumul

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii şi se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã, vremea menţinându-se totuşi caldã în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în restul teritoriului va avea înnorãri trecãtoare şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, dar temporar şi în celelalte zone, cu vitezele cele mai mari în nordul Moldovei, în general, de 60…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade.

BUCURESTI. Vremea va fi caldã, deşi valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în a doua parte a zilei şi noaptea, când trecãtor vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 30…40 km/h.