Prognoza 24 noiembrie 2023. Se încălzește vremea în unele zone ale țării. Anunțul meteorologilor

Vremea se va încălzi în sud și est, unde va deveni caldă pentru această dată, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în general apropiate de normalul climatologic al datei.

23 nov. 2023, 16:58
Prognoza 24 noiembrie 2023. Se încălzește vremea în unele zone ale țării. Anunțul meteorologilor

Prognoza 24 noiembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil în sud și sud-est, dar în rest înnorările se vor extinde treptat. Din a doua parte a nopții vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în nord-vest – unde izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar în jumătatea de nord a Carpaților Orientali va ninge. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă și peste 90…100 km/h și mai ales în Carpații Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m, rafalele vor depăși 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitatea foarte redusă. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze de 55…75 km/h, dar local și la cote mai reduse și în regiunile centrale și de sud-est. Temperaturile minime se vor situa în general între -5 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane. Izolat vor mai fi condiții de ceață.

Prognoza 24 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…3 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbană.

Prognoza 24 noiembrie 2023, vineri, în țară

Vremea se va încălzi în sud și est, unde va deveni caldă pentru această dată, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în general apropiate de normalul climatologic al datei. Înnorările vor fi accentuate în jumătatea de nord a țării, iar din a doua parte a zilei și în regiunile sudice. Temporar vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie, local în vest, nord și centru, iar din orele serii aria ploilor va cuprinde treptat jumătatea sudică a teritoriului, unde pe arii restrânse se vor acumula și cantități de apă însemnate, peste 10…20 l/mp. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte, cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă și rafale de 90…100 km/h, dar temporar și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și dealurile subcarpatice ale Moldovei, unde vor fi viteze de 55…75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra de la 3…4 grade în estul Transilvaniei și până în jurul a 16 grade în extremitatea de sud a Munteniei și Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Izolat va fi ceață.

Citește și Se strică vremea, ciclonul mediteranean aduce ninsorile în România: „Să aveți destulă hrană și apă în casă pentru 3-5 zile. Afară va fi moarte sigură”

Prognoza 24 noiembrie 2023, vineri, București

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula până la 10…15 l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Prognoza 25 noiembrie 2023, sâmbătă, în țară

Vremea se va răci în toată țara, mai accentuat în sud, în est și în centru. Cerul va fi mai mult acoperit, exceptând a doua parte a intervalului extremitatea de vest-nord-vest unde se va mai degaja. Vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est (unde se vor acumula și cantități de apă însemnate local peste 20…30 l/mp) și pe arii mai restrânse în restul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor fi ploi, iar seara și noaptea se vor semnala și lapovițe și ninsori, în timp ce în celelalte zone vor fi mai ales ninsori. La munte va ninge – moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură. În special în a doua parte a intervalului vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, dar viteze mai mari (rafale în general de 60…75 km/h) se vor atinge în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 2 grade.

Citește și Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara

Prognoza 25 noiembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.