Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara

S-a emis primul cod portocaliu de viscol din această iarnă. Meteorologii anunță ninsori viscolite în zone din 15 județe din nordul țării.

23 nov. 2023, 10:34
Cod galben şi cod portocaliu de ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00 de intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

”În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului”, a transmis ANM.

Citește și: Val de ninsori abundente și viscol în următoarele zile. Elena Mateescu, directorul ANM: ”În weekend este posibil să consemnăm lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă, ci și în zonele mai joase de relief”

De asemenea, a fost emisă și avertizare meteo COD PORTOCALIU pentru intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 – 24 noiembrie, ora 10:00 de intensificări susținute ale vântului, viscol.

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110…130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Citește și: Sfârșitul lunii noiembrie aduce primii fulgi de zăpadă în București. Meteorologii AccuWeather au actualizat prognoza meteo în România

 

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Joi, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Vineri, vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…40 km/h.