PROGNOZA APRILIE 2021. Vreme schimbătoare până la Paşte

Meteorologii se așteaptă la oscilații mari de temperatură în următoarele săptămâni, în aproape toate regiunile țării. Vremea se încălzește treptat, chiar dacă luna aprilie începe cu temperaturi mai scăzute decât media perioadei

30 mart. 2021, 12:16
PROGNOZA APRILIE 2021. Vreme schimbătoare până la Paşte

PROGNOZA APRILIE 2021.

În săptămâna 30 martie-5 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin decât de obicei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

PROGNOZA APRILIE 2021. Pentru săptămâna 05-12 aprilie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde aceastea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 29 martie -11 aprilie 2021. Vremea se încălzeşte treptat, se anunţă temperaturi de 20 de grade
PROGNOZA APRILIE 2021. În săptămâna 12-19 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Și în acest interval va ploua mai puțin decât de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

PROGNOZA APRILIE 2021. Pentru ultima săptămână a intervalului, 19-26 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările ANM pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo aprilie 2021. Cum va fi vremea până la Paşte

Din aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, iar precipitațiile vor fi excedentare. De la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale.

Actualizarea pentru următoarele patru săptămâni indică pentru săptămâna 29 martie – 5 aprilie, în general, temperaturi ușor mai ridicate față de această săptămână și o tendință de deficit a cantităților de precipitații și acest semnal pare să se mențină până la jumătatea lunii aprilie, după care, a doua jumătate a lunii aprilie vine cu valori de temperaturi apropiate de normal, iar tendința de deficit rămâne de interes și pentru săptămâna 19-26 aprilie” a mai  spus Elena Mateescu, director ANM potrivit DCNews.