PROGNOZA METEO de weekend. Veştile nu sunt bune pentru amatorii de drumeţii sau de vizite „la mătuşa” de la Constanţa

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii mai, chiar deosebit de rece în nordul, nord-estul și parțial în centrul țării. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab, local în zonele montane, în sud şi în est şi izolat în restul teritoriului.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 09:12
PROGNOZA METEO de weekend. Veştile nu sunt bune pentru amatorii de drumeţii sau de vizite „la mătuşa” de la Constanţa

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

Cerul va fi temporar noros, iar la munte și în sudul și centrul țării, se vor semnala ploi în general slabe. Pe crestele montane înalte vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va mai avea unele intensificări în zona înaltă de munte și temporar în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0-1 grad în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă și 11-12 grade pe litoral și local în Oltenia.

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8-10 grade.

VINERI

Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii mai, chiar deosebit de rece în nordul, nord-estul și parțial în centrul țării. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab, local în zonele montane, în sud şi în est şi izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari, în special noaptea, vor fi posibile fulguieli trecătoare, iar vântul va avea rafale de 70-80 km/h. Intensificări locale şi temporare ale vântului, în medie cu viteze de 40-50 km/h vor fi şi în regiunile vestice, sud-vestice, centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă şi 12 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări temporare, trecător vor fi condiții să plouă slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 6-9 grade.

SAMBATA

Vremea se va menține rece pentru ultima decadă a lunii mai în majoritatea regiunilor, deși valorile termice diurne vor fi în ușoară creștere față de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între -2-0 grade în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă şi 12 grade în Dealurile de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse va ploua slab, cel mai probabil în Dobrogea. Noaptea, vor fi înnorări și ploi în vestul și nord-vestul țării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar ziua şi în regiunile estice. Izolat va fi ceaţă.

BUCUREȘTI

Deși valorile termice diurne vor fi în ușoară creștere față de ziua precedentă, vremea se va menține rece pentru ultima decadă a lunii mai. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

DUMINICA

Cerul va fi variabil, însă aria nebulozității și a ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice, astfel încât ziua se vor semnala în aproape toată țara, iar seara și noaptea mai ales în sud-est. Vor fi în special averse, trecător însoțite de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă pot fi mai însemnate. La altitudini mari vor fi condiții pentru precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar local și temporar și în sud-vest, sud-est și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mare de ploaie după-amiaza și la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8-10 grade.

LUNI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea temporar înnorări și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice în zonele montane și local în restul teritoriului. Izolat pot fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. La altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 11 grade.

BUCUREȘTI

Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea temporar înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, iar cea minimă de 9-10 grade.

DE MARTI PANA JOI

Vremea se va menține în general instabilă, cu valori termice mai scăzute decât cele caracteristice perioadei.


loading...
Partenerii noștri