Prognoza meteo 2-8 martie. Valorile termice, în creştere faţă de săptămâna anterioară

Prognoza meteo. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de săptămâna anterioară. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 03:46
Prognoza meteo 2-8 martie. Valorile termice, în creştere faţă de săptămâna anterioară

Prognoza meteo 

LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, dar și vântoasă în special în regiunile intracarpatice și la munte. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, unde pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă, iar pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 90…100 km/h; temporar vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h, precum și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade și mai ridicate în sudul Banatului, până în jurul a 12 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă în jurul a 5 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. În vestul, sud-vestul și parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și trecător și în celelalte regiuni.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales noaptea. Vântul va sufla în general moderat.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

În vestul și sud-vestul țării, vremea se va răci ușor, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, vor fi în continuare valori de temperatură mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala pe spații mici, începând din a doua parte a zilei. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. În zona montană, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, la altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale în general de 80…90 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură. În celelalte zone, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în regiunile estice și în partea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Banat și în Crișana și în jurul a 20 de grade în Muntenia și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, astfel că tempratura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, cu precădere în a doua parte a intervalului, va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.

JOI

ÎN ŢARĂ

Valorile de temperatură vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării; în jumătatea de vest vremea va deveni apropiată sau chiar ușor mai rece decât normalul perioadei, în schimb în restul teritoriului se va menține caldă pentru prima decadă a lunii martie. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Oltenia și în nordul Munteniei înnorările vor fi mai accentuate și pe arii extinse vor fi ploi, în special averse, în general moderate cantitativ, iar izolat vor fi descărcări electrice. În zona montană vor fi ninsori și lapoviță, iar precipitații mixte se vor semnala seara și în Dealurile de Vest, iar noaptea și în nord-vest și centru. În estul și în sud-estul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…6 grade în regiunile vestice și 16…17 grade în est și în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 7 grade.

LA BUCUREŞTI

Deși în scădere față de intervalul precedent, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de VINERI pana DUMINICA

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la începutul intervalului în majoritatea zonelor.

LA BUCUREŞTI

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, în special în prima parte a intervalului.