Prognoza meteo 1 februarie 2021. Vreme în general închisă. Precipitaţii în cea mai mare parte a ţării

În primele zile ale săptămânii, vremea se va menține în general închisă. De miercuri, însă, temperaturile vor depăşi normalul acestei perioade.

31 ian. 2021, 22:37
Prognoza meteo 1 februarie 2021. Vreme în general închisă. Precipitaţii în cea mai mare parte a ţării
Prognoza meteo 1 februarie 2021

Prognoza meteo 1 februarie 2021. LA NOAPTE, in ţară, vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea de nord a Moldovei și la munte, mai ales în Carpații Occidentali și Meridionali și la altitudini de peste 1400 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei, în sud-estul Transilvaniei și pe suprafețe mici în restul teritoriului, se va forma polei, îndeosebi în a doua parte a nopții. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În zona montană, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Vântul va sufla slab și moderat, la munte cu intensificări și viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înală a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi, local și temporar, și în regiunile din jumătatea de sud a țării, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade. Izolat, se va semnala ceață.

București

Cerul va fi noros și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va avea unele intenisficări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

Prognoza meteo 1 februarie 2021

În Țară

Vremea se va menține în general închisă. Cu precădere ziua vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte, la altitudini de peste 1500 m, și în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Crișana, Maramureș, estul Transilvaniei și mai ales ploi în celelalte regiuni, cu precădere în cele sud-estice. La începutul intervalului, în jumătatea de sud a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, în nord-estul Munteniei și izolat în restul teritoriului va mai fi polei.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului în Dobrogea și pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în nordul Moldovei și în jurul a 11 grade în sudul Olteniei, Munteniei și Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între -7 și 4 grade, ușor mai ridicate în sudul litoralului. Local, în special noaptea, se va semnala ceață.

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

București

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor mai fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va semnala ceață.

Prognoza meteo MARTI

În Țară

Cerul va fi variabil în estul țării și mai mult noros în celelalte regiuni, unde în cea mai mare parte a intervalului va persista nebulozitatea joasă. Pe suprafețe mici vor fi ploi slabe sau burniță, iar în nordul Carpaților Orientlai și în Carpații Occidenltali precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade. Dimineața și noaptea, local, va fi ceață.

București

Nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar dimineața și noaptea se va forma ceață. Vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

În Țară

Vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala ploi în general slabe, iar în zona montană înaltă, trecător, vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va avea înnorări trecătoare și mai ales la începutul zilei, local, nebulozitatea joasă sau ceața vor persista, iar izolat va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte.

Citeste si Temperaturile scad drastic în România. Oamenii trebuie să aibă mare grijă. Riscul de infarct miocardic crește. Anunţul făcut de medicul Ciuhodaru!

București

Vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie. Cerul va fi variabil și mai ales la începutul zilei, nebulozitatea joasă sau ceața vor persista. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo JOI

În Țară

Vremea va continua să se încălzească în toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și parțial în cele centrale, unde, temporar se vor semnala ploi, iar în zona montană înaltă, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și la cote mai reduse și în sud, sud-est și centru. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

București

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA, DUMINICA

În Țară

În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, apoi valorile termice vor începe să scadă, în special în regiunile extracarpatice. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, îndeosebi în nord-vestul, centrul, nordul și estul teritoriului.

București

În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, apoi se va răci. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.