Prognoza meteo 1 iulie. Revin temperaturile caniculare, dar și furtunile în România

Vremea va deveni cãlduroasã în majoritatea zonelor de câmpie şi de podiş. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade. Sâmbătă după-amiază în Banat, Oltenia şi pe spaţii mai mici în Crişana, jumãtatea de vest a Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei își vor face aparițșia și furtunile.

30 iun. 2023, 14:19
Prognoza meteo 1 iulie. Revin temperaturile caniculare, dar și furtunile în România

Prognoza meteo 1 iulie. La noapte, cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nordice şi mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 10 şi 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiţii de ceaţã în centrul ţãrii.

În București cerul va fi senin, vântul va sufla slab, iar temperatura minimã va fi de 15…16 grade, mai coborâtã în zona periurbanã spre 12…13 grade.

 

Prognoza meteo 1 iulie – SAMBATA

Vremea va deveni cãlduroasã în majoritatea zonelor de câmpie şi de podiş. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în estul şi sud-estul ţãrii, dar cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã pe arii restrânse – dupã-amiaza în zona de munte. Începând cu orele serii gradul de instabilitate se va accentua în Banat, Oltenia şi pe spaţii mai mici în Crişana, jumãtatea de vest a Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã pe arii restrânse vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în estul Transilvaniei şi 20…22 de grade pe litoral.

BUCURESTI. Pe parcursul zilei, în condiţiile unui cer mai mult senin, vremea va deveni cãlduroasã, cu o maximã termicã ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Noaptea vor fi înnorãri şi spre sfârşitul intervalului vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Citește și: Prognoza meteo iulie 2023. Caniculă puternică la începutul lunii, dar furtuni violente, cu grindină şi descărcări electrice, aproape în fiecare zi

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general instabilã. Cu precãdere ziua, în cea mai mare parte a ţãrii, local, vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi vijelii şi cãderi de grindinã. Pe arii restrânse – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – mai ales în nord-vest, centru şi în zonele de munte se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 20…25 l/mp. Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua precedentã, exceptând regiunile estice şi sud-estice unde vor caracteriza încã o vreme cãlduroasã, se vor încadra în general între 25 şi 34 de grade, iar minimele între 12 şi 22 de grade.

BUCURESTI. Vremea va fi în general instabilã, cu precãdere dupã-amiaza, când vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã, în scãdere faţã de ziua precedentã, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade, potrivit ANM.

Citește și: Vârful Omu, acoperit de nămeți în toiul verii. Temperaturile scad în toată țara. Anunțul ANM: Când își reintră vara în drepturi

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va redeveni local cãlduroasã în zonele de câmpie, dar se va menţine în general instabilã. Cerul va fi variabil, însã dupã-amiaza vor mai fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în nordul, centrul şi estul ţãrii, precum şi la munte, şi doar pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

BUCURESTI. Vremea va redeveni cãlduroasã, astfel temperatura maximã va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice – dupã-amiaza şi seara – în zonele deluroase şi montane şi pe arii foarte restrânse în restul ţãrii. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, însã condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.