Prognoza meteo 1 iunie 2023. Ciclonul se întoarce, se anunţă furtuni violente în toată ţara

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar îndeosebi la începutul nopții pe spații mici în Banat, Oltenia și la munte, posibil și în Crișana și nordul Munteniei vor mai fi înnorări temporare, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra de la 6...8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 17...18 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

31 mai 2023, 17:07
Prognoza meteo 1 iunie 2023. Ciclonul se întoarce, se anunţă furtuni violente în toată ţara

Prognoza meteo 1 iunie 2023 JOI
În Țară

Vremea va fi caldă cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 21 și 30 de grade, dar și în general instabilă. Local în Crișana, Transilvania, precum și în zona de munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mult mai restrânse și la intensitate mai redusă – în a doua parte a zilei, cu o probabilitate mai mare în Maramureș și Banat. Minimele termice vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiunile intramontane și 17…18 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Prognoza meteo 1 iunie 2023 VINERI
În Țară

Vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Cu precădere în a doua parte a zilei și noaptea în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe spații mici vor fi vijelii și căderi de grindină, iar local cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și pe suprafețe restrânse averse slabe – în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM: Ciclonul mediteraneean se dezlănţuie peste România: „Nu scăpăm de fenomene extreme nici în iunie”
București

Vremea va fi în continuare caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când vor fi condiții de averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 1 iunie 2023 SAMBATA
În Țară

În Banat și Oltenia și local la munte, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat și, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice. Pe alocuri, mai ales în sud-vestul țării, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă importante, iar pe suprafețe restrânse vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări locale în regiunile estice și sud-estice și la munte, dar izolat, de scurtă durată, și în restul zonelor, asociate averselor. Temperatura aerului va avea valori ușor mai scăzute decât în zilele precedente, astfel că maximele se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile intramontane și 16…17 grade pe litoral, anunţă ANM.

București

Vremea va fi ușor instabilă. Temporar cerul va avea înnorări, iar după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în zilele precedente, va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Un nou val de furtuni în România. ANM a emis avertizare meteo COD PORTOCALIU

Prognoza meteo 1 iunie 2023 DUMINICA
În Țară

Cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, sud-vest și centru și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, pe spații mici cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime, în general apropiate de normele perioadei, se vor încadra în marea lor majoritate între 21 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

București

Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Prognoza meteo 1 iunie 2023 LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile de temperatură, deși cu oscilații de la o zi la alta, nu vor avea abateri semnificative comparativ cu normele perioadei. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi ridicată, în special în jumătatea de vest a țării și la munte.

București

Vremea va deveni din nou caldă, în special în primele zile. În orele după-amiezilor vor fi posibile averse.