Un nou val de furtuni în România. ANM a emis avertizare meteo COD PORTOCALIU

Vremea se încălzește, termometrele vor urca până la 30 de grade Celsius. ANM a emis avertizare meteo COD PORTOCALIU de furtuni în mai multe județe.

31 mai 2023, 10:31
Un nou val de furtuni în România. ANM a emis avertizare meteo COD PORTOCALIU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de furtuni pentru intervalul 31 mai, ora 11 – 31 mai, ora 23. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni. În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

De asemenea, meteorologii anunță averse torențiale în mai multe județe din vestul țării, după prăpădul provocat furtuni în ultimele zile. ANM a emis COD PORTOCALIU pentru intervalul 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 20 pentru județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Citește și: Prognoza meteo 31 mai. Temperaturi maxime de 30 de grade la final de mai, dar și furtuni

”În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, a transmis ANM.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă și frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Citește și: Vești bune pentru fermieri! Cine sunt cei care vor beneficia de cei 90 de milioane de lei din partea Ministerului Agriculturii