Prognoză meteo 1 martie 2021. Prima zi de primăvară vine cu ploi, ninsori şi lapoviţă

Primăvara debutează cu precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţă şi ninsoare. De marţi, însă, temperaturile încep să crească treptat.

28 feb. 2021, 22:53
Prognoză meteo 1 martie 2021. Prima zi de primăvară vine cu ploi, ninsori şi lapoviţă
Prognoză meteo 1 martie 2021

Prognoză meteo 1 martie 2021

LA NOAPTE

TARA

Cerul va deveni mai mult noros şi, temporar vor fi precipitaţii: ninsori la munte, predominant lapoviţã şi ninsoare în Moldova, Maramureş şi Transilvania, mai ales lapoviţã şi ploaie în Dobrogea, local în Muntenia şi în Crişana. Izolat, îndeosebi în sud-estul ţãrii, se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde se vor depãşi la rafalã 80…90 km/h, dar cu viteze mai mici, în general de 45…55 km/h şi în nord-estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 2 grade.

BUCURESTI

Cerul va fi mai mult noros şi în special în a doua parte a nopţii vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie şi, trecãtor, pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul a 0 grade.

Prognoză meteo 1 martie 2021. LUNI – cer mai mult noros şi precipitaţii slabe

TARA

În regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi temporar îndeosebi ziua, vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, iar în special în Transilvania şi Moldova, trecãtor şi lapoviţã şi ninsoare; vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în general de 45…55 km/h. Cu totul izolat, în primele ore, vor fi condiţii de polei. În zona montanã, local, vor predomina ninsorile, vântul va sufla cu rafale de 60…80 km/h, cu precãdere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând temporar zãpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, precipitaţii trecãtoare, mai ales ploi vor fi doar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 13 grade, valori în jurul celor normale pentru începutul lunii martie; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Mai ales noaptea, pe alocuri se va forma ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al acestei date. Cerul va fi mai mult noros şi în cursul zilei temporar va ploua slab, iar în orele dimineţii vor fi condiţii pentru precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

MARTI

TARA

Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, cu precãdere în nord-estul ţãrii, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în regiunile sudice şi sud-estice, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã unde rafalele vor depãşi 60…80 km/h şi trecãtor, cu viteze mai mici, în partea a doua a intervalului, în jumãtatea esticã. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã, dimineaţa în sud şi vest, iar noaptea mai ales în interiorul arcului carpatic.

BUCURESTI

Valorile termice diurne vor creşte uşor, iar vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul intervalului când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 9…11 grade, iar cea minimã de 0…2 grade, uşor mai scãzutã in zona preorãşeneascã. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Se schimbă vremea. De când se răcesc temperaturile

MIERCURI

TARA

Valorile termice diurne vor fi în creştere faţã de ziua anterioarã în cea mai mare parte a ţãrii, astfel cã vremea va deveni caldã în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în regiunile estice şi nord-estice. Dimineaţa, dar mai ales în cursul nopţii, local, în zonele joase de relief se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar ziua, trecãtor, şi în estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7…-6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4…5 grade în dealurile vestice şi pe litoral.

BUCURESTI

Vremea va deveni caldã şi va fi predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, în creştere faţã de ziua precedentã, va fi de 13…14 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

JOI

TARA

Vremea va fi caldã, local deosebit de caldã în estul, sudul şi sud-vestul ţãrii. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în regiunile nordice, unde va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, predominant ploi şi mixte în zona montanã aferentã. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceaţã în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, îndeosebi în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 18 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade.

BUCURESTI

Vremea va fi deosebit de caldã, în special la orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 16…18 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Tendinţa evoluţiei vremii de VINERI pana LUNI dimineata

TARA

În prima zi, vremea va fi caldã, deosebit de caldã mai ales în sudul ţãrii, apoi valorile termice vor fi în scãdere treptatã începând dinspre regiunile nordice. Se vor semnala precipitaţii în prima parte a intervalului în jumãtatea de nord, apoi în cea de sud a teritoriului.

BUCURESTI

Vremea se va menţine deosebit de caldã în prima zi, apoi valorile termice vor fi în scãdere treptatã şi se vor situa în jurul mediilor climatologice. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicatã îndeosebi la mijlocul intervalului.


loading...