Prognoza meteo 1 martie. Lapoviţă, ninsoare şi viscol la început de primăvară în România

Vremea se menţine rece în toată ţara. 1 Martie vine cu lapoviţă, ninsori şi viscol în nordul, estul şi sudul ţării, inclusiv la Bucureşti. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -2 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova.

28 feb. 2022, 16:52
Prognoza meteo 1 martie. Lapoviţă, ninsoare şi viscol la început de primăvară în România

Prognoza meteo 1 martie. La noapte vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local la munte și pe arii restrânse în centru. Va ninge, dar în Oltenia și Muntenia, vor fi și intervale în care, pe suprafețe mici va fi și lapoviță și trecător ploaie, iar în zona litoralului și a deltei, precipitațiile vor fi mixte. În sud-est cantitățile de precipitații vor depăși 10…15 l/mp, iar în Dobrogea continentală, stratul de zăpadă depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări în estul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali, cu viteze în general de 45…55 km/h și local va fi viscol, iar pe litoral și în deltă rafalele vor depăși 80 km/h. În celelalte regiuni, vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 1 grad.

București

Vremea va fi închisă, iar trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în primele ore ale intervalului. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori viscolite în sudul României. Ninge şi la Bucureşti

Prognoza meteo 1 martie MARTI

Vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în regiunile extracarpatice, local la munte și pe arii restrânse în centru. Va ninge, exceptând Oltenia, precum și zona litoralului și a deltei, unde precipitațiile vor fi mixte. Cantitățile de precipitații, pe alocuri vor fi însemnate și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în regiunile estice și sud-estice și în zona montană înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -2 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în Moldova, iar cele minime între -7 și 0 grade, potrivit ANM.

București. Vremea se va menține rece și închisă. Temporar va ninge, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

Citeşte şi: Prognoza Meteo. „Babele” aduc vreme capricioasă în primele săptămâni din martie

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații în jumătatea de est a țării și la munte și pe suprafețe mici în rest. În zona montană, local în Transilvania și pe arii mai restrânse în Maramureș va ninge, în Moldova și Dobrogea vor predomina ninsorile, iar în Muntenia, pe litoral și în deltă, și pe suprafețe mici în Oltenia precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări ziua în estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -6 și 0 grade.

București. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor fi precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menține rece îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în prima parte a intervalului și temporar vor fi precipitații slabe, local în jumătatea de nord a țării și pe suprafețe mici în rest. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș și mixte în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări ziua în est, în extremitatea de sud-vest și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când trecător vor fi posibile precipitații slabe sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de zilele precedente, va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în continuare rece dimineața și noaptea. Cerul va fi temporar noros și trecător se vor semnala precipitații slabe pe arii restrânse în sud, est și în centru, precum și la munte. În zonele montane, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge, iar în rest vor predomina ploile. Izolat, în sud-est, noaptea vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări ziua în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade.

București. Cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a intervalului trecător vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.