Prognoza meteo 1 septembrie 2023. Toamna începe capricios, cu ploi de vară şi temperaturi ridicate

Cerul va deveni variabil spre mai mult senin la nopate, iar ploi izolate vor mai fi posibile în Transilvania, Moldova și la munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 9...11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21...23 de grade pe litoral.

31 aug. 2023, 15:19
Prognoza meteo 1 septembrie 2023. Toamna începe capricios, cu ploi de vară şi temperaturi ridicate

Prognoza meteo  VINERI
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă, iar din punct de vedere termic, local, în sud și sud-est și călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar după-amiaza, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată, dar izolat posibil și în extremitatea de sud-est a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări ziua în Bărăgan, sudul Moldovei și în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, îndeosebi în centrul țării, pe arii restrânse se va semnala ceață.

București

Vremea va fi frumoasă și cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult senin și vântul slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă, dar și călduroasă în sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei la munte – în special în Carpații Meridionali, unde izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, pe alocuri mai ridicate -până la 33 de grade- în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…22 de grade pe litoral. La sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

Alertă meteo. Averse cu caracter torenţial în următoarele ore, tunete, fulgere şi căderi de grindină Harta zonelor vizate
București

Vremea va fi călduroasă, cu valori termice diurne în creștere ușoară față de ziua anterioară, astfel că maxima va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va deveni în general instabilă. În jumătatea de nord-vest a țării, înnorările se vor accentua treptat începând din orele amiezii, aria fenomenelor de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului) se va extinde, iar pe alocuri valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în ziua anterioară (dar apropiate de normele perioadei). Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi posibile vijelii și grindină. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, ziua cerul va fi variabil, dar în cursul nopții probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va crește. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureș și în jurul a 33 de grade în sudul Munteniei și sud-estul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 și 20 de grade.

București

Vremea va fi în continuare călduroasă, astfel că temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar minima de 17…18 grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, însă noaptea vor fi perioade când înnorările se vor accentua și va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea se va răcori și în jumătatea de sud-est, astfel că valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor specifice datei, cu maxime în general între 23 și 29 de grade și minime cuprinse între 6…7 grade în depresiuni și 20…21 de grade pe litoral. În regiunile sudice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane vor fi înnorări temporare și local averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar izolat, cu probabilitate mai mare în Oltenia și în Carpații Meridionali, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi parțial noros și pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și în sud-est și pe alocuri în extremitatea vestică a țării și la munte și doar izolat în celelalte zone. Pe areale restrânse, în a doua parte a nopții se va forma ceață.

Prognoza meteo. Primele semne ale toamnei, dimineţi în ceaţă şi minime de sub 10 grade Celsius

București

Vremea se va răcori, temperaturile diurne devenind normale pentru începutul lunii septembrie, cu maxima în jurul a 27 de grade. Cerul va avea înnorări temporare mai ales ziua când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, iar ploi slabe vor fi posibile izolat, mai ales la munte.

București

Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, iar probabilitatea de ploaie redusă.