Prognoza meteo. Primele semne ale toamnei, dimineţi în ceaţă şi minime de sub 10 grade Celsius

Temperaturile minime se vor situa între 10...11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22...24 de grade pe litoral. În special în depresiunile intramontane, izolat se va forma ceață.

30 aug. 2023, 15:05
Prognoza meteo. Primele semne ale toamnei, dimineţi în ceaţă şi minime de sub 10 grade Celsius
Prognoza meteo 11 iunie 2023. Alertă meteo de la ANM: vremea o ia razna!

Prognoza meteo JOI
În Țară

În vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, pe timpul zilei vor fi înnorări temporare și pe arii relativ extinse averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele după-amiezii când local vor fi averse și descărcări electrice, cu precădere în estul Munteniei și în Dobrogea. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În cursul nopții, ploile vor mai fi posibile cu totul izolat, cerul se va degaja și pe spații mici se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, local mai ridicate până spre 32…34 de grade în sud-est, unde după-amiaza va fi călduroasă, cu disconfortul termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va mai atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade pe litoral.

Cod portocaliu în 17 judeţe. ANM anunţă fenomene extreme, va fi potop în următoarele 24 de ore
București

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar izolat, după-amiaza, îndeosebi în zona montană și în extremitatea de sud-est vor fi înnorări temporare și izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări ziua în Bărăgan, sudul Moldovei și în Carpații de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-estul teritoriului unde după-amiaza va fi călduroasă. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…23 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, îndeosebi în centrul țării, pe arii restrânse se va semnala ceață.

București

Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult senin și vântul slab până la moderat. Temperatura maximă va fi 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă, dar local călduroasă în sudul țării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei la munte și în sud-estul teritoriului unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 31 de grade, pe alocuri mai ridicate -până la 33 de grade- în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…22 de grade pe litoral. La sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

Cupola de foc este înlocuită de un ciclon polar. Inversiunea termică aduce vijelii, grindină şi furtuni electrice
București

Vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi în creștere ușoară față de ziua anterioară, astfel că maxima va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Valorile termice vor continua să crească ușor în toate regiunile, astfel că vreme călduroasă va fi pe suprafețe mai extinse decât în ziua anterioară, cu precădere la câmpie. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei la munte unde izolat vor fi posibile ploi slabe, dar mai accentuate noaptea în nord-nord-vest unde probabilitatea pentru averse locale și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Câmpiei Române; minimele termice vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 21 de grade pe litoral. La sfârșitul nopții, în zonele depresionare izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Vremea se va răcori în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în nord, centru și nord-est, totuși în prima zi, în sudul țării, vremea se va menține local călduroasă. Cu precădere în prima parte a intervalului, se vor semnala local fenomene de instabilitate atmosferică.

București

Vremea va fi călduroasă în prima zi, apoi va fi posibilă o ponderare a temperaturilor. Vor fi scurte perioade cu probabilitate mai ridicată pentru fenomene de instabilitate atmosferică, în special în prima parte a intervalului.