Prognoza meteo 10 februarie. Temperaturi de primăvară în următoarele ore. Unde se vor mai semnala ninsori

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. Vor fi posibile precipitații slabe, predominant ninsori la munte și ploi în Maramureș. Temperaturile maximele se vor încadra în general între 8 și 15 grade cu cele mai ridicate valori în sud-vest.

09 feb. 2022, 16:08
Prognoza meteo 10 februarie. Temperaturi de primăvară în următoarele ore. Unde se vor mai semnala ninsori

Prognoza meteo 10 februarie. La noapte, cerul va avea înnorări în centrul, nordul și nord-estul țării, însă doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant ninsori în nordul Carpaților Orientali, mixte în Maramureș și sub formă de ploaie și trecător lapoviță în Transilvania. Izolat vor fi depuneri de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales în prima parte a nopții, în zona înaltă de munte. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 4 grade. Pe suprafețe restrânse, spre finalul intervalului, va fi ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -1…1 grad, ușor mai coborâtă în zona periurbană. Spre finalul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 10 februarie / JOI

În Țară

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. Cerul va avea unele înnorări la începutul intervalului în nordul și nord-estul teritoriului, însă doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant ninsori la munte și ploi în Maramureș. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h. Temperaturile maximele, în creştere faţă de ziua precedentă, se vor încadra în general între 8 și 15 grade cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar minimele între -7 grade în depresiunile intramontane şi 4…5 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Pe suprafețe mici la începutul zilei şi local noaptea, se va forma ceață.

București. Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la această dată: temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi senin în mare parte din interval, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața, dar mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Anunţ important pentru toţi locuitorii de la bloc. Este TOTAL INTERZIS de acum

Prognoza meteo VINERI

Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori cu mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil cu unele înnorări pe parcursul zilei în nordul și centrul țării, iar din orele serii aria nebulozității va fi în extindere și va cuprinde mare parte din teritoriu. Temporar se vor semnala precipitații slabe, pe arii extinse în nord-vest și local în vest, centru și est. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, ploi și trecător lapoviță în Maramureș și în Transilvania, iar în Moldova vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale ziua, îndeosebi în zona montană înaltă, iar din a doua parte a intervalului pe arii restrânse și la intensități mai reduse și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Pe arii restrânse dimineața și noaptea va fi ceață.

București. Vremea se va menține frumoasă, iar regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va fi senin ziua și variabil noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Îndeosebi spre sfârșitul intervalului vor fi nori joși sau ceață, potrivit ANM.

Citeşte şi: Fetiță intoxicată cu clor la piscina hotelului, dusă la spital cu ajutorul salvamontiştilor din cauza viscolului

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi la începutul intervalului îndeosebi în nord, nord-est şi centru, apoi în toate regiunile, iar local rafalele vântului vor amplifica senzaţia de frig, cu precădere în Moldova. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor, vor fi precipitaţii slabe, izolate -ninsori la munte şi mixte în nord şi în centru, iar la începutul zilei, mai ales în sudul ţării, va fi ceaţă asociată cu burniţă. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari în Carpații Meridionali, dar local şi temporar şi în estul, sudul şi centrul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova şi sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12…-10 grade în depresiuni şi 0 grade pe litoral.

București. Vremea se va răci. Temporar vor fi înnorări, iar la începutul zilei probabilitatea de ceaţă asociată cu burniţă va fi ridicată. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii februarie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări mai persistente în sud şi sud-vest şi temporare în restul zonelor şi vor fi precipitaţii mixte în sudul Banatului şi vestul Olteniei şi ninsori în zona montană aferentă. Pe spaţii mici la începutul zilei, dar cu caracter local seara şi noaptea se va semnala ceaţă, asociată izolat cu burniţă ce va favoriza depunerea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi trecător în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiuni.

București. Vremea va fi în general închisă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales seara şi noaptea, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.