Prognoza meteo 10 februarie. Vreme caldă în sud, ploi, lapoviţă şi ninsori în vest şi la munte

Miercuri vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime de până la 18 grade în sudul ţării. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei sunt posibile depuneri de polei.

09 feb. 2021, 13:46
Prognoza meteo 10 februarie. Vreme caldă în sud, ploi, lapoviţă şi ninsori în vest şi la munte

Prognoza meteo 10 februarie. La noapte, cerul va avea înnorări și va ploua în zonele de munte și în nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, izolat 20…25 l/mp. Ploi slabe cantitativ se vor semnala și în celelalte regiuni, local în cele centrale și sudice și pe arii restrânse în rest. La munte, în general la altitudini mai mari de 1800 m, vor fi ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 10 grade în sudul litoralului. În nordul Moldovei vor mai fi posibile depuneri de polei, iar în zonele joase, izolat se poate forma ceață.

București. Cerul va avea înnorări și mai ales în prima parte a nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade, anunţă ANM.

 

Prognoza meteo 10 februarie. MIERCURI, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în nord și nord-est și se va menține deosebit de caldă pentru această dată în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…3 grade în nordul Moldovei și 16…18 grade în regiunile sudice și sud-estice, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 și 7 grade. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua, pe arii mai extinse seara și noaptea, când se vor cumula local 10…15 l/mp, iar în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, izolat 25…35 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe doar pe arii restrânse mai ales spre sfârșitul intervalului. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei sunt posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse și în rest. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de ploi, apoi ger şi ninsori

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest. În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte precipitații mixte, apoi se vor transforma treptat în ninsoare – la munte, în Transilvania, Moldova, precum și în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 60…80 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

București. În cursul zilei vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar seara și noaptea temperatura va fi în scădere accentuată, astfel că minima va fi în jurul a -2 grade. Cerul se va înnora treptat după orele prânzului și temporar se vor semnala precipitații, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a intervalului.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 2 SAPTAMANI. De când începe să se răcească vremea în România

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, în nord şi în centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 grade în nordul Moldovei şi -2..0 grade local în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe local în zonele montane şi submontane şi în regiunile nordice şi pe arii restrânse în centru şi sud-est. Vântul va continua să prezinte intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului de -2…-1 grad şi o minimă de -11…-9 grade. Cerul va fi temporar noros şi va ninge mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va avea intensificări temporare în special ziua, cu viteze în general de 40…45 km/h, amplificând senzaţia de frig.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales la începutul zilei în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -9 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -15 şi -7 grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales noaptea, va ninge local în nordul ţării şi la munte. Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior, vântul va continua să prezinte intensificări în special la munte, în estul şi în centrul teritoriului. Pe alocuri se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -9…-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări în cursul nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.