Prognoza meteo 10 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă. Se anunţă ninsori inclusiv în Capitală

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022. Vremea se menţine închisă şi rece în următoarele zile. Sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, inclusiv în Capitală.

09 ian. 2022, 15:11
Prognoza meteo 10 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă. Se anunţă ninsori inclusiv în Capitală

Prognoza meteo LA NOAPTE

. Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații mixte în Banat, ploi și trecător lapoviță în Oltenia, ploi locale în Muntenia și Dobrogea, iar în celelalte regiuni doar pe arii restrânse fulguieli sau burniță. Pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitatea mai mare în vest. În zonele montane vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre dimineață în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona de munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în Maramureș și 7 grade pe litoral. Pe arii restrânse va mai fi ceață.

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și temporar va ploua slab, iar la începutul nopții vor mai fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări spre dimineață, când viteza la rafală va atinge 35…40 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi în continuare în general închisă și va intra într-un proces de răcire. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare local în Moldova și în zonele de munte, mai ales ploi și lapoviță în Banat și pe arii restrânse în Transilvania, iar în regiunile sudice, ziua va ploua, iar noaptea vor fi precipitații mixte.

În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în regiunile extracarpatice, şi pe arii mai restrânse la munte și în extremitatea de vest, cu viteze mai mari seara și noaptea în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei, unde vor fi rafale în medie de 55 și 65 km/h, amplificând senzația de frig.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, ușor mai ridicate doar pe litoral, iar cele minime între -7 și 2 grade. Îndeosebi în prima parte a intervalului pe arii restrânse va mai fi ceață.

Citeşte şi ALERTĂ METEO. Ninsori abundente în vestul ţării. Strat de zăpadă de 15 cm HARTA zonelor vizate

Vremea în BUCUREȘTI va fi în continuare închisă. Pe parcursul zilei va ploua slab, iar noaptea, trecător se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari spre seară și noaptea, când la rafală va atinge 50…55 km/h, amplificând senzația de frig. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general între -13 și -3 grade. Vor fi înnorări, mai persistente în Oltenia, vestul Munteniei şi sudul Banatului unde vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, dar şi în Moldova şi în Dobrogea unde pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar numai izolat vor mai fi posibile precipitații.

Vântul va continua să prezinte intensificări în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumătatea de sud a Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări, iar mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în vest, nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -16 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab, iar la sfârşitul nopţii şi în regiunile nordice. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține rece, geroasă dimineaţa îndeosebi în vestul, nordul şi centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentă se vor situa între -9 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, centrale și estice, unde mai ales noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

DE VINERI PANA DUMINICA În cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în regiunile nordice, centrale și nord-estice.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Ianuarie, luna extremelor: Ninsori, ger şi viscol după temperaturi de 20 de grade