Prognoza meteo 10 ianuarie. Temperaturi scăzute, lapoviţă şi ninsore în toată ţara

Prognoza meteo 10 ianuarie. Duminică sunt aşteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în toată ţara. Izolat se va forma polei. Temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale.

09 ian. 2021, 15:50
Prognoza meteo 10 ianuarie. Temperaturi scăzute, lapoviţă şi ninsore în toată ţara
Prognoza meteo 10 ianuarie. Temperaturi scăzute, lapoviţă şi ninsore în toată ţara

Prognoza meteo 10 ianuarie.

Vremea va fi în general închisă, cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în jumătatea de sud a țării, unde local cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp. Izolat se va forma polei.

Pe arii mai restrânse, în restul teritoriului va ninge în general slab. Se va depune strat nou de zăpadă, iar la munte, îndeosebi în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, pe crestele montane, dar și în regiunile sudice și sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 4 grade, ușor mai ridicate pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 3 grade. Izolat va fi ceață.

Citeşte şi Informare meteo actualizată. Meteorologii anunţă ninsoare, vânt şi polei. Patru zile de ninsori în Bucureşti

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…15 cm.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Prognoza meteo LUNI. Vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Vor fi înnorări și precipitații, predominant ninsori, în jumătatea de sud a țării, iar pe arii mai restrânse și în rest. În special în sud-est, precipitațiile vor fi mixte și pe arii restrânse se va forma polei.

În sudul teritoriului și la munte cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și se va depune strat nou de zăpadă local consistent. Vântul se va intensifica treptat, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte va fi viscol în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 4 grade.

Citeşte şi Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend

Vremea în BUCUREȘTI. Vor fi înnorări și temporar se vor semnala precipitații. Pe parcursul zilei va ninge, iar noaptea ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei. Temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 35 …45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2…-0 grade.

Prognoza meteo MARTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și va ninge în cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est vor fi precipitații mixte. Pe alocuri, se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și, local și temporar, în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, mai ridicate pe litoral, spre 7…9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 și 2 grade.

Vremea în BUCUREȘTI va fi normală termic, dar în general închisă. Temporar vor fi precipitații mixte, se va depune polei, iar vântul va sufla moderat și cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării și pe alocuri în rest, dar mai ales în sud-est, unde vor mai fi condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și în sud și în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 4 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 1 grad. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi normală termic. Cerul va fi mai mult noros și, trecător, mai ales ziua, vor mai fi precipitații slabe, predominant ninsori. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de – 3…-1 grad.

DE JOI PANA SAMBATA. Vremea va deveni rece pentru această dată, local geroasă în cursul nopților și al dimineților în centrul și nord-estul țării și, pe alocuri, mai ales la deal, în rest. Temporar, îndeosebi la începutul și sfârșitul intervalului, va mai ninge.