Prognoza meteo 10 iulie. Temperaturi de până la 34 de grade, dar şi ploi şi vijelii în weekend

Ploile îşi vor mai face apariţia în vest și nord-vest, dar și la munte. În restul țării, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade.

09 iul. 2021, 14:35
Prognoza meteo 10 iulie. Temperaturi de până la 34 de grade, dar şi ploi şi vijelii în weekend

Prognoza meteo 10 iulie. La noapte, în vestul și nord-vestul teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin înnorări, vijelii, descărcări electrice, local averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. În restul țării, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

 

Prognoza meteo 10 iulie – SAMBATA

În vest și nord-vest, iar din a doua parte a zilei local și în nordul teritoriului și pe arii mai restrânse în centru și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin înnorări, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În restul țării, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, deși în scădere față de ziua anterioară în vest și nord-vest, vor caracteriza în cea mai mare parte a țării o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 8 și 23 de grade. Disconfortul termic local va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

București. Vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo. COD GALBEN de caniculă şi furtuni. Vezi zonele vizate

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în sud-vest, disconfortul termic local se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara când local în nord-vest și pe arii mai restrânse îndeosebi la munte și în sud-est vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp, pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-vest, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral și în depresiuni și în jurul a 36 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între 14 și 21 de grade.

București. Vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 12 iulie-9 august. Cum va fi vremea în următoarea lună DOCUMENT

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde izolat va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…26 de grade în estul Transilvaniei şi 35…36 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, dar după orele amiezii vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, fenomene ce se vor semnala pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice şi sud-estice şi pe areale mai restrânse în restul teritoriului. Aversele vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi căderi de grindină şi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

București. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi relativ ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei când va creşte probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va menține călduroasă în vestul, în sudul şi parţial în centrul ţării, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat, în timp ce în restul zonelor regimul temperaturilor va fi mult mai ponderat. Astfel, cele maxime se vor încadra între 24…25 de grade în estul Transilvaniei şi 36…37 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a zilei vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de nord-est a teritoriului şi la munte unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; ploile vor avea și caracter torențial şi izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone, astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici. Minimele termice vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiuni şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest.

București. Vremea va fi tot călduroasă, dar va deveni uşor instabilă în a doua parte a zilei când va creşte probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.