Prognoza meteo 10 martie 2024. Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit şi ploi pe arii extinse

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, cu precãdere în vestul ţãrii. Temperaturile vor ajunge până la 18 grade, cu precădere în vestul ţării. În Capitală, maxima va fi de 15 grade.

09 mart. 2024, 18:39
Prognoza meteo 10 martie 2024. Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit şi ploi pe arii extinse

Prognoza meteo 10 martie 2024. La noapte, în ţară, nebulozitatea se va extinde în vest şi sud-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în sud-est şi în extremitatea de est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -5 şi 7 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -8 grade. Pe suprafeţe mici se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã la -3 grade.

Prognoza meteo 10 martie 2024

În ţară, vremea se va încãlzi şi va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, cu precãdere în vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -4 grade. Ziua cerul va fi temporar noros în regiunile vestice şi sud-vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte şi variabil în rest.

Noaptea norii se vor extinde în cea mai mare parte a ţãrii şi va ploua în Maramureş, local în Banat, Crişana, Transilvania şi pe suprafeţe mai mici în Oltenia, Moldova şi posibil în vestul şi sud-vestul Munteniei, în timp ce, la munte, la altitudini de peste 1600 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele masivelor sudice, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70…90 km/h şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în rest, în special în Banat, unde rafalele vor fi în general de 45…55 km/h. Pe alocuri, în special în regiunile extracarpatice, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã.

Citeste si Nopţi cu îngheţ şi brumă. Martie vine cu episoade de iarnă veritabilă, dar şi cu zile tropicale şi furtuni violente cu grindină, tunete şi fulgere

În Bucureşti, vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 11 martie 2024

În ţară, vremea va fi în general închisã. Va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile sud-estice, unde ploile se vor semnala local. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe alocuri, cu o probabilitatea mai mare în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane din rest, se vor acumula cantitãţi mai mari de apã.

Temporar vântul va avea intensificãri în toate regiunile, dar cu precãdere în sud-vest, sud şi est (viteze la rafalã în general de 40…60 km/h) precum şi la munte (rafale pe crestele masivelor sudice de peste 80…90 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 1 şi 9 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în a doua parte a zilei şi noaptea (viteze la rafalã în general de 35…45 km/h). Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 5…7 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 12 martie 2024

În ţară, cerul va avea înnorãri şi va ploua în jumãtatea de est a ţãrii, în zonele montane şi submontane şi local în rest. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice. La munte, la altitudini de peste 1600 m vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi mai mari de apã.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri, ziua, în est şi în sud-est. Valorile termice vor fi în continuare peste cele normale la aceastã datã, astfel încât maximele se vor încadra, în general, între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade. Izolat se va forma ceaţã.

În Bucureşti, cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi în continuare peste cele normale la aceastã datã, astfel cã maxima va fi de 15…16 grade, iar minima va fi de 5…6 grade.

Citeste si Ciclonul mediteranean a readus iarna în România. Grindina a făcut prăpăd în Arad, iar ninsorile continuă la munte

Prognoza meteo 13 martie 2024

În ţară, cerul va avea înnorãri şi va ploua în zonele deluroase, montane şi local în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice. La munte, la altitudini de peste 1500 m precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vest.

Valorile termice vor fi peste cele normale la aceastã datã, astfel încât maximele se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar minimele între 0 şi 6 grade. Pe alocuri se va forma ceaţã.

În Bucureşti, cerul va avea înnorãri şi trecãtor va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar minima de 4…5 grade.

Prognoza meteo 14, 15, 16 martie 2024

În ţară, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei. Trecãtor vor mai fi posibile ploi slabe.