Prognoza meteo 10 octombrie 2021. Vreme deosebit de rece, cer mai mult noros şi condiţii de ploaie

În zilele următoare, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cerul va fi mai mult noros şi izolat vor fi condiţii de ploaie.

09 oct. 2021, 17:49
Prognoza meteo 10 octombrie 2021. Vreme deosebit de rece, cer mai mult noros şi condiţii de ploaie

La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, mai mult noros în jumãtatea de sud-vest a ţãrii. Va ploua în Banat, local în Crişana, Oltenia şi cu totul izolat în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. La munte, în special în vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile şi lapoviţa.

Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în vestul Carpaţilor Meridionali şi sudul Banatului, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 65…75 km/h şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 7 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei, în jumãtatea de nord a Moldovei şi în Maramureş, unde se va produce brumã. Izolat se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu viteze, în general, de 30…35 km/h. Temperatura minimã va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo 10 octombrie 2021

În ţară, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice şi sud-vestice şi va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Va ploua în Banat, în vestul Olteniei, în sudul Crişanei şi doar izolat în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, în special în zona montanã înaltã din vestul Carpaţilor Meridionali, se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70…80 km/h şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în restul zonei montane şi în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã în jurul a -4 grade. Izolat în nordul, centrul şi nord-estul ţãrii se va produce brumã.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, cu cer mai mult noros şi condiţii reduse de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri dupã-amiaza şi seara când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Prognoza meteo 11 octombrie 2021

În ţară, vremea se va menţine deosebit de rece şi închisã în majoritatea regiunilor. Va ploua în vest, sud-vest, iar pe parcursul serii şi al nopţii şi în sud şi local în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi mixte.

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când şi unde lovesc ninsorile

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe parcursul zilei la munte la altitudini mari, în sudul Banatului şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare închisã şi deosebit de rece pe parcursul zilei. Temporar va ploua seara şi noaptea, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Prognoza meteo 12 octombrie 2021

În ţară, valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţãrii. Înnorãrile vor fi persistente mai ales în sudul, centrul şi estul ţãrii unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi va ploua local, mai ales ziua.

La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în est şi în sud-est şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 8…9 grade. Înnorãrile vor fi persistente şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Citeste si Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

Prognoza meteo 13 octombrie 2021

În ţară, vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi noros în centrul, estul şi sud-estul ţãrii unde local va ploua. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi va ploua pe arii restrânse, mai ales ziua. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade. Înnorãrile vor persista mai ales ziua şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 14-17 octombrie 2021

În ţară, valorile termice se vor situa în continuare sub cele specifice perioadei în majoritatea zonelor. Temporar va ploua, cu probabilitate mai mare în regiunile sudice.

În Bucureşti, valorile termice se vor menţine sub mediile multianuale, iar probabilitatea de ploaie se va menţine ridicatã.