Prognoza meteo 11 august. Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. La munte se anunţă furtuni puternice

Meteorologii anunţă vreme caldă în majoritatea regiunilor în următoarele zile. În sudul ţării se vor înregistra temperaturi caniculare. La munte se vor înregistra ploi torenţiale, vijelii puternice şi grindină.

10 aug. 2021, 14:20
Prognoza meteo 11 august. Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. La munte se anunţă furtuni puternice

Prognoza meteo 11 august. La noapte, cerul va fi variabil și doar izolat, în sud și la munte, vor mai fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 9 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu probabilitate redusă pentru înnorări și fenomene specifice instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade, ușor mai scăzută în zona periferică nordică.

Citeşte şi: Avertizare meteo COD GALBEN de caniculă şi furtuni puternice în următoarele două zile

 

Prognoza meteo 11 august MIERCURI

Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară la amiază local în Oltenia și pe arii mai restrânse în Banat și Muntenia, unde și disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în extremitatea de nord a țării și în zona de munte și doar pe alocuri în rest, cu precădere în sud, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 10 grade. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

București. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii, când va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Perseide 2021. Fenomen spectaculos, pe cer. Când pot vedea românii ploaia de stele căzătoare

Prognoza meteo JOI

În jumătatea de sud a țării vremea se va menține călduroasă, chiar caniculară la amiază pe arii restrânse în Oltenia, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, local în zona Carpaților Orientali și Meridionali și pe alocuri în rest, cu precădere în sud și sud-est, unde vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25…26 de grade în nordul Moldovei și 35…36 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 9 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor continua să scadă ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi călduroasă în sud şi în sud-vest, unde izolat disconfortul termic va fi relativ ridicat, în timp ce în restul ţării temperaturile vor fi agreabile. Cerul va fi variabil la parţial noros în Carpații Meridionali şi în regiunile sud-sud-vestice, dar numai pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, cu precădere în depresiuni, se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil la parţial noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 18…19 grade, uşor mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în jumătatea de sud-vest a țării. Cerul va fi variabil la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe şi mai mult senin în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în zona montană înaltă şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 8…9 grade. La sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în depresiuni.

București. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade, mai coborâtă în zona periurbană. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.