Prognoza meteo 11 decembrie. Ploi şi ninsori în toată ţara. Când începe să ningă şi la Bucureşti

Meteorologii anunţă ploi, ninsori şi vânt puternic în următoarele zile. Sâmbătă la Bucureşti vremea se menţine mai caldă decât normalul în această perioadă şi va ploua. Duminică, ninsorile se extind. În noaptea de duminică spre luni se aşteaptă ninsori şi la Bucureşti.

10 dec. 2021, 17:05
Prognoza meteo 11 decembrie. Ploi şi ninsori în toată ţara. Când începe să ningă şi la Bucureşti

Prognoza meteo 11 decembrie. La noapte, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri în sud, centru și est și cu totul izolat în rest vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m vor fi lapovițe și ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în primele ore ale intervalului în regiunile estice, iar apoi în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. În zonele joase de relief se va semnala ceaţă.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo 11 decembrie SAMBATA

Valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi noros și, începând de după-amiază, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În cursul zilei pe arii extinse va ploua în jumătatea sudică și pe spații mai restrânse în rest, iar la munte vor fi precipitații mixte. Noaptea va continua să plouă, iar la munte, treptat, vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp, îndeosebi în zonele montane și submontane. Temporar vântul va avea intensificări în regiunile sudice, iar noaptea și în cele vestice, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Izolat vor fi posibile depuneri de polei, iar la începutul intervalului se va semnala ceaţă, a transmis ANM.

București. Vremea se va menține în general închisă și caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie. Începând de după-amiază va ploua și se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în a doua parte a intervalului, când vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă, apropiată de cea din timpul zilei, va fi de 7…8 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo de ploi, ninsori şi viscol în weekend. Când începe să ningă în Bucureşti

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va răci în regiunile vestice şi sud-vestice unde valorile termice vor deveni normale pentru această dată, iar în restul ţării va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în vest-sud-vest şi cu caracter temporar în celelalte zone şi vor fi precipitaţii în toate regiunile. În Banat, Crişana şi Oltenia vor fi ploi la început, apoi ninsori şi lapoviţă, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate; în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia va ploua -local moderat cantitativ- în cursul zilei, apoi vor fi şi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea pe alocuri vor fi ploi în general slabe. În zona montană din sud-vest şi la altitudini mari în celelalte masive vor fi ninsori, local consistente. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane şi izolat şi trecător, cu viteze mai mici, şi în restul teritoriului, cu precădere în vest și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în Banat şi 14 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade, valorile mai ridicate fiind pe litoral. Pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi în continuare mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros și în cursul zilei temporar va ploua. Noaptea vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie şi posibil, spre dimineață, lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Cum vor fi Crăciunul şi Revelionul. Ce anunţă meteorologii pentru prima lună de iarnă

Prognoza meteo LUNI

Răcirea vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, mai ridicate pe litoral şi în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 5 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii temporare în toate regiunile. La munte va ninge -pe alocuri mai consistent, în Banat şi Crişana, în vestul şi nordul Moldovei, local în Maramureş, Transilvania şi nordul Munteniei vor predomina ninsorile, iar în Oltenia şi estul Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei; în partea de sud-est a teritoriului vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în regiunile estice şi sud-estice şi în extremitatea de sud-vest. Izolat se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi închisă, iar ziua mult mai rece decât cea anterioară. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Cum vor fi Crăciunul şi Revelionul. Ce anunţă meteorologii pentru prima lună de iarnă

Prognoza meteo MARTI

În regiunile vestice vremea va fi rece, în partea de sud-sud-est vor fi temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite, iar în restul teritoriului regimul termic va fi apropiat de cel normal la această dată; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 2 grade. Înnorările vor persista în jumătatea de est unde precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; în Moldova şi în estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, în zonele montane aferente va ninge, iar în Muntenia şi Dobrogea vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral şi local în zona montană înaltă. Mai ales noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă, cu precădere în vest şi sud-vest.

București. Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii decembrie. Mai ales ziua vor fi posibile ploi slabe şi vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.


loading...
Partenerii noștri