Prognoza meteo 11 iulie. Vreme călduroasă, caniculară în unele zone, dar şi ploi

Vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã în sud-vest, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi la câmpie. Dupã-amiaza şi seara în zonele montane şi în nord-vest şi sud-est se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat, posibil, grindinã. Temperaturile maxime vor ajunge până la 35 de grade.

10 iul. 2021, 15:44
Prognoza meteo 11 iulie. Vreme călduroasă, caniculară în unele zone, dar şi ploi

Prognoza meteo 11 iulie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice şi în zona Carpaţilor Occidentali, unde doar pe suprafeţe mici vor mai fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 23 de grade.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Citeşte şi: Noi alerte meteo COD GALBEN de ploi şi vijelii, dar și caniculă

Prognoza meteo 11 iulie – DUMINICA

Vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã în sud-vest, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special dupã-amiaza şi seara când local în zonele montane şi pe arii mai restrânse îndeosebi în regiunile nord-vestice şi sud-estice se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat, posibil, grindinã. Pe spaţii mici se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în sud-vest, dar de scurtã duratã şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade în Oltenia şi Banat, iar cele minime se vor situa în general între 14 şi 21 de grade.

BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale zilei şi noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…34 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 12 iulie-9 august. Cum va fi vremea în următoarea lună DOCUMENT

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în cele din jumãtatea de sud-vest, unde izolat va fi caniculã, iar disconfortul termic se va accentua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în depresiuni şi în deltã şi 36 de grade în Banat şi Oltenia. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, dar dupã orele amiezii vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, fenomene ce se vor semnala pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice şi sud-estice şi pe areale mai restrânse în restul teritoriului, cu precãdere în nord-vest. Aversele vor avea şi caracter torenţial, cantitãţile de apã vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi cãderi de grindinã şi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei când va creşte probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar local în Banat, Oltenia şi sud-vestul Munteniei canicularã. Disconfortul termic va fi ridicat în special în regiunile vestice şi sudice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în extremitatea de nord a litoralului şi 37 de grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil şi mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil vijelii şi grindinã, pe arii relativ extinse în regiunile estice, la munte, local în centru, sud-est şi izolat în rest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.
BUCURESTI. Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei vor fi unele înnorãri şi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va menţine cãlduroasã în mare parte din ţarã, iar în Banat, Crişana, în cea mai mare parte a Olteniei şi pe arii relativ restrânse în Transilvania şi Muntenia, va fi caniculã. Disconfortul termic va fi accentuat în vest, în sud, local în sud-est şi centru şi izolat în rest. Maximele termice se vor încadra în general între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 13 grade în depresiuni şi 25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, dar mai ales dupã-amiaza şi seara, pe alocuri, cu precãdere la munte şi în est, vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil grindinã şi vijelii.
BUCURESTI. Vremea va fi tot cãlduroasã şi cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 20 de grade.