Prognoza meteo 11 iunie 2023. Alertă meteo de la ANM: vremea o ia razna!

Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în jumătatea de nord a Moldovei, în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia, unde mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice.

10 iun. 2023, 14:19
Prognoza meteo 11 iunie 2023. Alertă meteo de la ANM: vremea o ia razna!
Prognoza meteo 11 iunie 2023. Alertă meteo de la ANM: vremea o ia razna!

Prognoza meteo 11 iunie 2023. LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în primele ore în vestul, nordul, centrul țării și în extremitatea de sud-vest, unde pe arii restrânse vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 8…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade pe litoral. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Citeşte şi: Furtunile puternice fac prăpăd în România. Un nou ciclon mediteranean lovește zone întinse din țara noastră

DUMINICA Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în jumătatea de nord a Moldovei, în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia, unde mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. În celelalte regiuni vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în orele serii. Vântul va avea intensificări asociate ploilor, izolat vor fi și vijelii (rafale în general de 55…65 km/h), iar mai ales în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în est, sud-est și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua precedentă în nord și nord-est se vor încadra în general între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil și îndeosebi spre seara vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

LUNI Vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest-sud-vest. Înnorările vor fi accentuate și va ploua pe arii extinse în regiunile din jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, în medie de 25…35 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse. Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată, asociate averselor și în partea central-sudică a teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în toată țara, se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și 28…29 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi ușor instabilă. Vor fi înnorări, mai accentuate după orele amiezii, când va crește probabilitatea pentru averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de zilele precedente, va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

MARTI Vremea va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest și sud-vest. Înnorările vor fi persistente și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, Crișana, Maramureș, vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, local de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local, iar cantități mai însemnate se vor înregistra doar izolat. Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud estul țării, dar de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

MIERCURI Valorile termice diurne vor crește față de intervalul precedent, mai semnificativ în nordul și centrul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, îndeosebi ziua în zonele montane și submontane ale Carpaților Meridionali și Orientali – unde izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, local în centrul și sud-estul țării și doar izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 și 18 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citeşte şi: Un ciclon lovește din nou România. Alertă meteo cod portocaliu de furtuni în mai bine de jumătate de țară. Ploile ocolesc litoralul

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice diurne vor avea oscilații de la o zi la alta și vor fi în general apropiate de normalul perioadei în regiunile vestice, centrale și nordice, unde vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. În restul țării, vremea va fi caldă, local călduroasă în cursul după-amiezilor în Câmpia Română, iar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi în creștere spre finalul intervalului.