PROGNOZA METEO 11 noiembrie. Vremea se strică iar în weekend, burniţă şi ceaţă începând de sâmbătă

Vremea se va încălzi uşor în următoarele două zile, dar de sâmbătă vom avea nebulozitate accentuată în majoritatea regiunilor extracarpatice şi se va semnala burniţă.

10 nov. 2021, 16:55
PROGNOZA METEO 11 noiembrie. Vremea se strică iar în weekend, burniţă şi ceaţă începând de sâmbătă

PROGNOZA METEO 11 noiembrie. Joi, vremea se va menține rece pentru această dată dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar în primele și în ultimele ore ale intervalului, pe alocuri, va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, în jurul a -14 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest spre 6…7 grade.

La București, joi, vremea se va încălzi ușor, dar dimineața și noaptea va fi rece. Cerul va fi variabil, iar noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -2 grade.

Vineri, în ţară, valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată, în special în zonele de deal și de munte. Cerul va fi variabil, pe alocuri cu nebulozitate joasă dimineața și noaptea, când izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -10 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, unde se vor atinge în jurul a 8 grade.

La București, vineri, vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil. Dimineața, dar mai ales noaptea, vor fi condiții de formare a ceții și a norilor de nivel jos. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, mai coborâtă în zona preorășenească până în jurul a -1 grad.

Citeşte şi A nins ca în poveşti în ultimele ore în zona montană din România. Stratul de zăpadă măsoară 21 cm la Bâlea Lac

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu nebulozitate de nivel jos în regiunile extracarpatice, local persistentă în cea mai mare parte a intervalului. Izolat se va semnala burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei și mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.

La București, sâmbătă, în cea mai mare parte a intervalului va predomina nebulozitatea de nivel jos și vor fi condiții de burniță. Îndeosebi la începutul intervalului și noaptea, probabilitatea pentru ceață va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo 8 – 21 noiembrie: Ninsori şi viscol la munte, vreme rece şi ploi însemnate cantitativ în rest

Duminică, vremea va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse mai ales la începutul intervalului și noaptea se vor semnala ploi slabe și burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și pe alocuri, dimineața și pe parcursul nopții, vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-vest și est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi în general închisă și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Mai ales dimineața probabilitatea de ceață va fi ridicată, transmite ANM.