PROGNOZA METEO 11 octombrie. Vremea se menţine rece în majoritatea regiunilor

Vremea va fi predominant închisă şi în continuare deosebit de rece în majoritatea regiunilor, anunţă meteorologii pentru ziua de luni.

10 oct. 2021, 17:57
PROGNOZA METEO 11 octombrie. Vremea se menţine rece în majoritatea regiunilor

PROGNOZA METEO LA NOAPTETARA

Cerul va fi mai mult noros, exceptând nordul, nord-estul şi parţial centrul ţãrii, unde va fi variabil. Va ploua slab în Banat, pe arii mai restrânse în vestul Olteniei şi în sudul Crişanei şi posibil, cu totul izolat şi trecãtor, în celelalte regiuni. În zona montanã înaltã din vestul Carpaţilor Meridionali se menţin condiţii pentru apariţia precipitaţiilor predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane, unde la rafalã se mai pot depãşi viteze de 60…70 km/h şi la viteze mai mici şi în zona costierã a Dobrogei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 11 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã în jurul a -6 grade. Izolat se va forma ceaţã, iar pe suprafeţe mici în Maramureş, Transilvania şi Moldova se va produce brumã.

BUCURESTI

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimã va fi de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

TARA

Vremea va fi predominant închisã şi în continuare deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În prima parte a zilei, va ploua în sud-vestul ţãrii, apoi mai ales din orele serii ploile vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului, iar pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai ridicatã în Banat şi Oltenia, cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua la munte – la altitudini mari, în sudul Banatului şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.

BUCURESTI

Vremea va fi în continuare închisã şi deosebit de rece pe parcursul zilei. Mai ales începând din orele serii, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

TARA

Valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţãrii. Înnorãrile vor fi în general persistente şi va ploua, ziua, în cea mai mare parte a teritoriului, iar noaptea în sud, centru şi est, iar local în special în regiunile sud-estice este posibil sã se acumuleze cantitãţi de apã însemnate. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în a doua parte a intervalului în zona montanã înaltã şi în sud-est, cu viteze mai mari în zona costierã a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

BUCURESTI

Valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 9 grade. Înnorãrile vor fi persistente şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI

TARA

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua, local în jumãtatea de est a teritoriului şi pe arii restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari doar ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste, iar trecãtor şi la viteze mai mici şi în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI

Vremea se va menţine deosebit de rece. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 4…6 grade. Cerul va avea înnorãri, mai persistente în prima parte a intervalului, când probabilitatea de ploaie va fi ridicatã. Vântul va sufla slab şi moderat.

 JOI

TARA

Valorile termice vor fi cu mult mai scãzute decât în mod normal pentru aceastã datã în toate regiunile. Cerul va fi noros şi va ploua în jumãtatea de sud-est a ţãrii, posibil moderat cantitativ, în timp ce în rest înnorãrile vor fi temporare şi ploile se vor semnala izolat. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi închisã, iar valorile termice cu mult mai scãzute decât în mod caracteristic acestei date. Temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

VINERI, SAMBATA si DUMINICA

TARA

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de rece în aproape toatã ţara. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în jumãtatea de sud-est a teritoriului.

BUCURESTI

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în prima zi din interval.