Prognoza meteo 11 septembrie. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aceste zone ale țării

Vremea se menține mai caldă decât în mod normal în sudul și sud-estul țării, în prima jumătate a lunii septembrie, anunță meteorologii, în timp ce în rest vor fi valori termice în jurul celor caracteristice perioadei.

10 sept. 2022, 16:11
Prognoza meteo 11 septembrie. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aceste zone ale țării

Prognoza meteo 11 septembrie, noaptea, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse şi trecãtor descãrcãri electrice pe arii restrânse în nord-vest, centru şi la munte, iar la începutul intervalului şi în est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar pe alocuri şi în Moldova şi Delta Dunãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat, în a doua parte a nopţii, vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 11 septembrie, noaptea, în București 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele ore ale nopţii când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 11 septembrie, duminică, în țară

În sudul şi sud-estul ţãrii vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal în prima jumãtate a lunii septembrie, în timp ce în rest vor fi valori termice în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse şi trecãtor descãrcãri electrice în regiunile nord-vestice, nordice, centrale, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste, pe alocuri în sud-vest, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 11 septembrie, duminică, în București

Valorile termice vor scãdea uşor, dar se vor situa în continuare peste normele caracteristice datei. Cerul va avea înnorãri temporare, iar pe parcursul zilei, trecãtor, vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo 12 septembrie, luni, în țară

Valorile termice vor scãdea în toate regiunile, astfel cã în sudul ţãrii se vor apropia de normele perioadei, iar în rest vor caracteriza o vreme rãcoroasã. Cerul va fi temporar noros şi va ploua pe arii relativ extinse la munte şi local în celelalte regiuni, cu o probabilitate mai mare în vest, sud-est şi nord-est. Trecãtor şi izolat se vor semnala şi descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, iar pe alocuri şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 12 septembrie, luni, în București

Vremea se va rãcori. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri şi condiţii pentru ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, apropiatã de normalul perioadei, va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Citește și Prognoza meteo lunară. Temperaturi scăzute şi ploi în septembrie. Cum va fi vremea în octombrie

Citește și Vara anului 2022 a fost cea mai călduroasă vară înregistrată în Europa. Au fost temperaturi de 47 de grade Celsius