Prognoza meteo 12 februarie – 11 martie. După temperaturile tropicale revin înghețul și ninsorile

Meteorologii anunță temperaturi tropicale în aceste zile, dar de săptămâna viitoare vremea se schimbă radical. Revin iar înghețul și ninsorile în România.

09 feb. 2024, 08:52
Prognoza meteo 12 februarie – 11 martie. După temperaturile tropicale revin înghețul și ninsorile

În weekend regimul termic va avea valori semnificativ mai mari faţã de mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade. Temporar va ploua slab în Maramureş, Crişana şi Banat, local în nordul Moldovei şi în Transilvania, iar noaptea şi în Oltenia şi nord-vestul Munteniei. La munte, la peste 2000 m altitudine, trecãtor vor fi precipitaţii slabe mixte. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã, cu rafale de 80…90 km/h -ziua mai ales în masivele nordice, apoi cu precãdere în Carpaţii Meridionali, local în Banat, în Crişana şi pe litoral (viteze în general de 45…55 km/h), iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat.

Duminică, vremea va continua să fie caldă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 21 de grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab local în vestul şi nord-vestul ţãrii şi izolat în sud-vest şi centru, iar la altitudini mari la munte, cu precãdere în vestul Carpaţilor Meridionali, vor fi precipitaţii mixte; în celelalte regiuni, ploi trecãtoare vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, în regiunile vestice şi în sud-est şi parţial în centrul teritoriului.

Săptămâna viitoare vremea se răcește brusc. În săptămâna 12 – 19 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile, conform ANM.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ninsori în toată țara. De săptămâna viitoare revine valul de aer rece

Săptămâna 19 – 26 februarie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 26 februarie – 4 martie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în jumătatea de sud-vest a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza meteo. Vremea a luat-o razna, avem primăvară în februarie, lapoviţă şi ninsori în aprilie, chiar înainte de Paşte

În săptămâna 4 – 11 martie mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.