PROGNOZA METEO 12 FEBRUARIE. GER în România în următoarele zile. Temparaturi cu minus în toată țara

Vin zilele geroase în România, în unele zone simțindu-se o diferență de chiar 30 de grade Celsius. În Capitală vremea va fi deosebit de rece, înregistrându-se temperaturi și de -10 grade.

11 feb. 2021, 14:45
PROGNOZA METEO 12 FEBRUARIE. GER în România în următoarele zile. Temparaturi cu minus în toată țara

PROGNOZA METEO 12 FEBRUARIE. Vremea se va răci accentuat în toată țară. Astfel, temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei. Excepție vor face Oltenia și vestul Munteniei, unde astfel de fenomene vor fi posibile pe suprafețe mici. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în regiunile sudice, estice și centrale, iar la munte, la altitudini mai mari de 1500 m va sufla tare, cu peste 100…120 km/h în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

În București, vremea se va răci brusc şi accentuat, astfel că vineri dimineaţa temperatura aerului va coborî până în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi mai mult noros. La începutul intervalului va ploua, iar după miezul nopţii vor predomina ninsorile. Vântul va sufla în general moderat.

Citește și: Avertizări meteo de frig, ninsori viscolite şi polei. A fost emisă alertă COD PORTOCALIU

Vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei, Maramureș și Transilvania şi 1 grad în centrul și sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru și izolat în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzația de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăşi 120…130 km/h, precum şi în est, sud și centru, în general cu 55…75 km/h. Pe alocuri ninsorile vor fi viscolite și zăpada spulberată. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea va deveni deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului ce nu va depăși 0…1 grad. În prima parte a zilei vor mai fi înnorări și temporar va ninge, apoi cerul va fi mai mult degajat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în orele după-amiezii, cu rafale de 45…55 km/h, amplificând senzaţia de frig. Spre orele dimineţii în zona periurbană va fi ger, astfel că minima termică va fi de -10…-8 grade.

PROGNOZA METEO 12 FEBRUARIE. Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, când pe arii restrânse în jumătatea de nord a țării și în zona de munte va ninge slab. Deşi în diminuare faţă de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua să prezinte intensificări mai ales ziua la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Moldova, unde se vor depăşi local 60…70 km/h şi cu viteze mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând zăpada şi amplificând senzatia de frig. Pe arii restrânse va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea se va menține deosebit rece, geroasă în orele dimineţilor în zona periurbană, astfel maxima va fi în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă de -11…-7 grade. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece. Cerul va fi parţial noros, vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură şi se poate forma gheţuş.

Duminică, deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă la începutul zilei şi noaptea în centru şi local în sud şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât şi noaptea în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab pe alocuri în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii restrânse în extremitatea de sud a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, local şi temporar în regiunile estice şi izolat în celelalte zone. Local se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece, mai ales la începutul zilei când va fi geroasă în zona periurbană. Temperatura maximă va fi -2…-1 grad, iar cea minimă de -9…-7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO 12 FEBRUARIE. Luni, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, deşi valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, cu precădere în sudul ţării. Va fi însă în continuare ger, în orele dimineţii îndeosebi în centru şi sud-vest, iar noaptea în special în jumătatea de nord. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -15 şi -5 grade, valori mai scăzute -atât ziua, cât şi noaptea- urmând a se înregistra în zonele depresionare. Cerul va fi temporar noros și va ninge, ziua în nord, în centru şi la munte, apoi local în sud şi în est; în restul teritoriului ninsori slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, local şi temporar, mai ales noaptea, în regiunile estice şi pe arii restrânse în celelalte zone. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

În București, valorile termice vor fi uşor mai ridicate faţă de zilele anterioare, totuşi va fi în continuare o vreme rece. Temperatura maximă va fi 2…4 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros, probabilitatea de precipitaţii redusă, dar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

DE MARTI PANA JOI, valorile termice vor fi din nou în scădere în toată ţara şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Local şi temporar va ninge în general slab.