Prognoza meteo 12 ianuarie. Vreme rece cu ploi abundente și vijelii. La munte va ninge viscolit

Ploi abundente și vijelii în jumătate de țară. La munte se anunță ninsori și viscol și se va depune un nou strat de zăpadă.

11 ian. 2023, 16:14
Prognoza meteo 12 ianuarie. Vreme rece cu ploi abundente și vijelii. La munte va ninge viscolit

Prognoza meteo 12 ianuarie. La noapte, valorile de temperatură vor fi mai scăzute față de noaptea precedentă, cu precădere în nord-est, dar vor continua să se situeze peste cele specifice perioadei; minimele se vor încadra între -4…-3 grade în jumătatea de nord a Moldovei și 6…7 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros și va continua să plouă în sudul țării, unde cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, iar în rest ploile vor fi slabe și pe arii restrânse. În estul Transilvaniei, în Moldova și posibil în nord-estul Munteniei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza, pe arii restrânse, depuneri de polei. La munte vor predomina ninsorile, iar în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, tremporar cu unele intensificări în sud-estul teritoriului.

București. Cerul va fi noros și va continua să plouă, în general moderat cantitativ (în jur de 10 l/mp). Vântul va sufla slab până la moderat. Regimul termic se va situa în continuare peste cel specific perioadei, astfel temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Citește și: Copaci prăbușiți pe Șoseaua de Centură și în București. Două femei și un copil au fost loviți de arbori. Mai multe mașini avariate

Prognoza meteo 12 ianuarie JOI

Vremea va fi în general închisă. Temporar mai ales pe parcursul zilei se vor semnala ploi în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sudul, centrul și estul țării și izolat în rest. Precipitații mixte ce vor depune polei se vor semnala în cea mai mare parte a Moldovei, iar pe arii restrânse și în estul Transilvaniei și posibil în nordul Munteniei. La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă (în general de 5…10 cm). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în deltă. Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua precedentă în cea mai mai mare parte a țării, se vor situa în general între 0 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Trecător și pe arii restrânse va fi ceață.

București. Vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă. Temporar va mai ploua slab îndeosebi în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel maxima va fi de 3…4 grade, iar minima se va situa în jurul a 2 grade.

Citește și: Porc ”evadat” în centrul Bacăului. Proprietarul l-a fugărit printre mașini într-un sens giratoriu VIDEO

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a țării și doar în zonele montane și submontane, cerul va deveni variabil pe parcursul zilei. Va ploua slab cantitativ, temporar în Dobrogea, iar noaptea și în regiunile vestice și nord-vestice. Spre sfârșitul intervalului în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. În celelalte regiuni, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță, însă va fi ceață, pe spații mici dimineața și local noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 4 grade.

București. Vremea se va menține în general închisă, iar valorile termice se vor situa peste cele specifice în a doua decadă a lunii ianuarie. Nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului, trecător vor fi condiții de burniță, iar spre sfârșitul intervalului se va forma ceață. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și va ploua pe arii extinse în Maramureș, Crișana, Banat și vestul Transilvaniei, precum și în Dobrogea, iar în restul teritoriului doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță. La munte local vor precipitații mixte, predominant ninsori la altitudini mari. Se va semnala local ceață, la începutul zilei cu precădere în sudul și în estul țării, iar noaptea pe spații mici și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 5 grade.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât normele perioadei. În prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă și ceață, posibil asociate cu burniță, iar în cursul după-amiezii cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Regimul termic se va menține la valori peste cele normale la mijlocul lunii ianuarie. În zonele joase, în special din sudul și din estul țării, la începutul zilei și noaptea vor fi nebulozitate stratiformă și local ceață, iar în rest cerul va fi variabil. Cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniță, iar pe crestele montane fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

București. Temperatura aerului va avea în continuare valori peste cele specifice la mijlocul lunii ianuarie. În orele dimineții și noaptea vor fi nori joși, ceață și condiții de burniță, iar în a doua parte a zilei cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.