Prognoza meteo 12 mai 2023. Nu vă faceţi planuri de weekend, un alt val de aer polar loveşte România

Cerul va fi mai mult noros în vestul şi sud-vestul teritoriului, unde local va ploua şi în zona montanã înaltã aferentã vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Izolat cantitãţile de apã vor putea depãşi 15 l/mp.

11 mai 2023, 18:05
Prognoza meteo 12 mai 2023. Nu vă faceţi planuri de weekend, un alt val de aer polar loveşte România

Prognoza meteo  VINERI

TARA
Vremea va fi rece, cu temperaturi maxime în scãdere faţã de intervalul precedent în jumãtatea de vest a ţãrii, ce se vor încadra în marea lor majoritate între 10 şi 19 grade şi minime de la 1 grad în depresiunile intramontane pânã la 12 grade pe litoral. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în vest şi sud-vest, local la munte şi pe arii restrânse în rest. Vor fi şi averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp. Pe crestele montane se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea în continuare intensificãri în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar pe alocuri şi la cote mai reduse pe parcursul zilei şi în restul zonelor. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Cod roșu de vreme extremă în Europa. Prognoza meteo în minivacanța de Rusalii

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de rece pentru a doua decadã a lunii mai, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul valorii de 17 grade şi o minimã de 6…8 grade. Cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a zilei va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile de temperaturã vor fi în creştere în special în jumãtatea de sud-vest, unde local se vor apropia de cele specifice perioadei, însã vor fi în continuare sub mediile climatologice în rest. Cerul va avea înnorãri temporare, mai accentuate în regiunile vestice, unde pe alocuri se vor semnala averse ce pot avea izolat caracter torenţial, însoţite de descãrcãri electrice; în restul ţãrii, doar pe spaţii mici va ploua slab, iar la munte, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor fi ninsori, lapoviţã sau mãzãriche. Vântul va avea intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane, cu rafale de 55…65 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în depresiunile intramontane şi în jurul a 22 de grade în Lunca Dunãrii; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre dimineaţã, izolat se poate forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi, astfel cã temperatura maximã va fi de 20…22 de grade, iar cea minimã de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, dar probabilitate redusã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Valorile termice vor scãdea din nou în regiunile sud-vestice, unde vremea va fi rãcoroasã, iar în rest temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã. Înnorãrile se vor accentua treptat în jumãtatea de vest a ţãrii şi va ploua pe arii extinse, la început în Banat şi Oltenia, apoi şi în Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei. Pe alocuri, cu precãdere în zona Carpaţilor Occidentali, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Vor fi condiţii de grindinã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi izolate. La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţã, mãzãriche şi trecãtor ninsoare). Vântul va avea intensificãri susţinute în sudul Banatului cu viteze de 60…70 km/h şi pe crestele Carpaţilor Meridionali (peste 80…90 km/h), iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu rafale de pânã la 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 6 şi 13 grade, anunţă ANM.

BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar minima va fi de 9…11 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valorile de temperaturã se vor situa în jurul celor normale la mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua în sud-vest, centru şi nord-est şi pe alocuri în restul teritoriului (cu probabilitate mai micã totuşi în sud-est). Vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ şi vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în regiunile estice şi la munte şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 24 de grade, iar cele minime între 8 şi 14 grade.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi, astfel cã maxima temperaturii aerului va ajunge la 24…25 de grade, iar minima va fi de 10…12 grade. Cerul va avea înnorãri temporare, iar seara şi noaptea vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo vară 2023: Valuri de căldură şi fenomene extreme. Romica Jurca: El Nino ar putea pulsa aer fierbinte şi în România

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru Intervalul 16.05.2023 Ora 09:00 – 19.05.2023 Ora 09:00
Valorile de temperaturã vor avea unele oscilaţii de la o zi la alta, între o vreme normalã pentru a doua decadã a lunii mai şi una chiar mai caldã decât în mod obişnuit. Vor fi perioade în care local se vor semnala fenomene de instabilitate atmosfericã.
BUCURESTI
Vremea va fi caldã în prima zi, apoi va fi posibilã o scãdere uşoarã a valorilor termice. Vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi mai ridicatã.