Prognoza meteo 12 martie 2023. Temperaturi în scădere spre mijlocul lunii lui Mărţişor. Unde va ninge, unde va viscoli

Rãcirea vremii va continua, chiar semnificativ în regiunile extracarpatice, iar per ansamblu valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

11 mart. 2023, 15:43
Prognoza meteo 12 martie 2023. Temperaturi în scădere spre mijlocul lunii lui Mărţişor. Unde va ninge, unde va viscoli

Prognoza meteo 12 martie 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în restrângere şi se vor semnala doar pe suprafeţe mici, dar şi în transformare pe alocuri în lapoviţã şi ninsori în nordul şi centrul teritoriului. La munte, vor predomina ninsorile.

Vântul va avea local şi temporar intensificãri, cu viteze de 50…65 km/h şi izolat peste 70 km/h, precum şi la munte, cu rafale de 70…80 km/h, iar la peste 1500 m se vor depãşi 120…140 km/h şi va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scãzutã. Temperaturile minime, în scãdere semnificativã faţã de noaptea precedentã, mai ales în regiunile intracarpatice, se vor situa între -5 şi 6 grade.

În Bucureşti, valorile termice nocturne vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul anterior, astfel cã temperatura minimã va fi de 1…3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificãri temporare în mare parte din interval, cu rafale de 55…60 km/h.

Prognoza meteo 12 martie 2023

În ţară, rãcirea vremii va continua, chiar semnificativ în regiunile extracarpatice, iar per ansamblu valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în prima parte a intervalului în regiunile sudice. La munte, izolat şi trecãtor, ziua va mai ninge slab.

Citeste si Avertizare meteo de cod galben şi portocaliu de vânt puternic şi viscol în weekend. Sunt vizate zone extinse din ţară

Vântul va avea intensificãri temporare pe parcursul zilei, în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 55…70 km/h, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde în primele ore se vor mai depãşi 120…140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scãzutã, apoi va diminua în intensitate şi se vor înregistra rafale de peste 70…90 km/h, iar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse -în general 45…50 km/h- şi în sud-vest şi sud-est.

În rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, local mai scãzute în depresiuni.

În Bucureşti, valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi în scãdere şi se vor apropia de normele perioadei, astfel maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei şi slab noaptea.

Prognoza meteo 13 martie 2023

În ţară, valorile termice vor creşte uşor în cea mai mare parte a ţãrii, iar vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, dar trecãtor şi în zonele joase din vest şi est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra de la -8…-7 grade în depresiuni la 7…8 grade în sud-vest.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasã şi apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Prognoza meteo 14 martie 2023

În ţară, vremea va continua sã se încãlzeascã şi se va menţine în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre finalul nopţii în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe în zonele joase şi precipitaţii mixte la munte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, dar şi în zonele joase din est şi vest, în timp ce în restul ţãrii va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre -8 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine predominant frumoasã şi va deveni caldã pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Citeste si Prognoza meteo de Paşte 2023. Ce vreme aduce iepuraşul în aprilie, Accuweather a actualizat hărţile

Prognoza meteo 15 martie 2023

În ţară, valorile termice diurne vor fi în scãdere, mai accentuatã în vestul teritoriului, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, la început în jumãtatea de vest a ţãrii, apoi local şi în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, precum şi în zonele joase din est şi vest. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 7 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare caldã, cu o temperaturã maximã de 14…15 grade şi o minimã de 4…6 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar, cu precãdere în a doua parte a intervalului, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 16, 17, 18 martie 2023

În ţară, vremea va deveni normalã termic în prima zi a intervalului, apoi se va încãlzi treptat. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicatã la începutul intervalului, cu precãdere în jumãtatea de est a teritoriului.

În Bucureşti , în prima zi vremea se va rãci şi va deveni normalã termic, apoi se va încãlzi treptat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã la începutul intervalului.